Punjeni šampinjoni

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 86388) |moji recepti

0
0,5 kg većih šampinjona pola glavice manjeg luka 1 režanj češnjaka 1 jaje oko 5 dag sira gaude izrezanog na kockice 3-4 kriške pršuta narezanog na kockice 1 vrećica ribanog parmezana malo soli i papra Priprema: Očistiti gljive, odvojiti stapke od klobuka.Stapke sitno izrezati i prodinstati na luku. Pred kraj dodati sol, papar i češnjak.Kad se smjesa ohladi u nju dodati 1 jaje,pršut  i obje vrste sira. Tom smjesom puniti klobuke i slagati u posudu na malo ulja.Preko punjenja posuti još parmezana,a na vrh staviti malo maslaca. Peći poklopljeno na 180° dvadesetak minuta,tada dignuti poklopac da se sir malo zapeče. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+6)
Vrlo jednostavan obrok,čije varijacije ovise o ukusima.Originalni recept koji sam posudila prilagodila sam po začinima i nekim drugim sastojcima svom probirljivom...
Recepti - 3 - slika

Sastojci:

  • 0,5 kg većih šampinjona
  • pola glavice manjeg luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 jaje
  • oko 5 dag sira gaude izrezanog na kockice
  • 3-4 kriške pršuta narezanog na kockice
  • 1 vrećica ribanog parmezana
  • malo soli i papra

Priprema:

  1. Očistiti gljive, odvojiti stapke od klobuka.Stapke sitno izrezati i prodinstati na luku.
  2. Pred kraj dodati sol, papar i češnjak.Kad se smjesa ohladi u nju dodati 1 jaje,pršut  i obje vrste sira. Tom smjesom puniti klobuke i slagati u posudu na malo ulja.Preko punjenja posuti još parmezana,a na vrh staviti malo maslaca.
  3. Peći poklopljeno na 180° dvadesetak minuta,tada dignuti poklopac da se sir malo zapeče.
Prosjek: 3.7 (+6)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)