Juha od brokule

Autor: LanaM   (palac x 40492) |moji recepti

1
60 dkg brokule 1 žlica maslinovog ulja 1 žlica suncokretovog ulja 1 glavica luka 1 prstohvat muškatnog oraščića 200 ml vrhnja za kuhanje sol bijeli papar Priprema: Odvojiti cvjetove brokule od debelih stapki. Luk sitno narezati, a stapke brokule narezati na veće kockice. Na ugrijanom ulju (pola maslinovo, pola suncokretovo) zastakliti luk, pa dodati stapke brokule i malo posoliti pa pržiti dok stapke malo ne omekšaju. Potom naribati malo muškatnog oraščića i popariti. Dodati cvjetove brokule i izmiješati s lukom i stapkama i podliti vodom toliko da pokrije povrće. Kuhati otprilike dvadesetak minuta, ali paziti da se brokula ne raskuha ili da ne ostane prehrskava. Kad je brokula kuhana, iz lonca izvaditi nekoliko cvjetova brokule, koji će služiti kao ukras za posluživanje pa ostatak povrća usitniti štapnim mikserom. Dodati vrhnje za kuhanje, izmiješati pa kušati juhu i po ukusu dodatno posoliti ako je potrebno i pustiti da zavrije. Kad juha zavrije, maknuti s vatre, uliti u duboke tanjure, ukrasiti cvjetovima brokule i poslužiti.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.4 (+9)
Ovu krepku krem juhu od brokule vole čak i oni kojima juha nije omiljeno predjelo.
Recepti - 3 - slika

Sastojci:

  • 60 dkg brokule
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica suncokretovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • sol
  • bijeli papar

Priprema:

Odvojiti cvjetove brokule od debelih stapki. Luk sitno narezati, a stapke brokule narezati na veće kockice. Na ugrijanom ulju (pola maslinovo, pola suncokretovo) zastakliti luk, pa dodati stapke brokule i malo posoliti pa pržiti dok stapke malo ne omekšaju. Potom naribati malo muškatnog oraščića i popariti. Dodati cvjetove brokule i izmiješati s lukom i stapkama i podliti vodom toliko da pokrije povrće. Kuhati otprilike dvadesetak minuta, ali paziti da se brokula ne raskuha ili da ne ostane prehrskava. Kad je brokula kuhana, iz lonca izvaditi nekoliko cvjetova brokule, koji će služiti kao ukras za posluživanje pa ostatak povrća usitniti štapnim mikserom. Dodati vrhnje za kuhanje, izmiješati pa kušati juhu i po ukusu dodatno posoliti ako je potrebno i pustiti da zavrije. Kad juha zavrije, maknuti s vatre, uliti u duboke tanjure, ukrasiti cvjetovima brokule i poslužiti.
 

Prosjek: 4.4 (+9)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)