Zimska tava

Autor: Ljilja Shalamanov   (palac x 2233) |moji recepti

0
1/2 kg mljevenog mesa 8  strukova praziluka  250 gr suvih šljiva (bez koštice) malo vode, zejtin, začini Postupak pripreme: Na zejtinu, u šerpi upržiti 4 struka praziluka isečenog na krugove sa 1/2 kg mljevenog mesa, pa dodati ostali praziluk (isto na krugice), prekriti sastojke vodom, staviti vegetu, so, biber, mljevu papriku, ljutu paprikicu ( iseckanu) i 250 gr suvih šljiva. Krčkati oko pola sata. U glinenu tavu prebaciti vec skoro goto jelo i malo zapeći u rerni.  Prijatno! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+507)
Ovaj recept sam naučila od koleginice arheologa dok smo bili na terenu. Brz, ukusan i malo neobičan. Međutim u makedonskoj kuhinji u više slanih recepata se dodaju suve šljive, na pr. tava sa ribom. Prvi put sam je probala pre 15 godina od svekrve, a ona je naucila od njene mame. Smatram da i ovaj recept koji šaljem ima dužu upotrebu al za mene je nov. Pravila sam ga vec nekoliko puta ove godine i porodici i gostima i svima se dopao.
Recepti - 4 - slika

Sastojci:

  • 1/2 kg mljevenog mesa
  • 8  strukova praziluka 
  • 250 gr suvih šljiva (bez koštice)
  • malo vode, zejtin, začini

Postupak pripreme:

Na zejtinu, u šerpi upržiti 4 struka praziluka isečenog na krugove sa 1/2 kg mljevenog mesa, pa dodati ostali praziluk (isto na krugice), prekriti sastojke vodom, staviti vegetu, so, biber, mljevu papriku, ljutu paprikicu ( iseckanu) i 250 gr suvih šljiva. Krčkati oko pola sata. U glinenu tavu prebaciti vec skoro goto jelo i malo zapeći u rerni. 

Prijatno!

Prosjek: 4 (+507)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)