Domaće faširke
        Sastojci:
- 250 g mljevenog miješanog mesa
 - 1 glavica luka
 - 2 češnja bijelog luka
 - 2 žlice glatkog brašna
 - sol
 - vegeta
 - biber
 - 1/3 starog kruha
 - malo mlijeka
 
Priprema:
U jednu posudu izlomiti/iskidati sredinu kruha i preliti sa malo mlijeka. Dobro izmjšati i ostaviti smjesu da malo odstoji.
U drugu posudu izmješati meso i luk (oba luka prethodno izrezati na male komadiće).
Spojiti odje smjese i dodati sol, biber i vegetu po želji (moj savjet je dodati minimalno 1 žlicu vegete za bolji okus). Sve dobro izmješati.
Da biste dobili faširke kao na slici, od smjese morate raditi kuglice a svaku kuglicu spljoštiti dlanovima. Savjet: kada radite kuglice, ruke obavezno pobrašniti (tako se smjesa neće lijepiti za ruke i lako se rade kuglice).
Faširke pecite u tavi na dobro zagrijanom ulju.
Kao prilog faširkama, preporučujem pire od krumpira ili tijesto sa jajima.
Dobar tek!!!
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
 - Vaše oznake (tagovi): faširano meso
 - Sastojci: Biber / luk / meso / sol
 

 
 






 Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
 Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
 IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
 Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
 Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
 Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
 Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
 BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
 Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
 Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
volim da ima prezle, makar oko njih, umjesto brašna
Drage moje, pripremite domaće faširke i iznenadite svoje ukućane. Još bi samo dodala, neznam ako i Vi Katarina, no znam nekad u smjesu sa mesom dodati i mineralnu vodu..a potom i meso staviti u najlonsku vrećicu da se izvuče zrak pa stavim u hladnjak
da odstoji 24h. Probajte na oba načina...al svakako probajte...kupovni faširci ne mogu se mjeriti sa ovima iz kućne izrade