Domaće faširke

250 g mljevenog miješanog mesa 1 glavica luka 2 češnja bijelog luka 2 žlice glatkog brašna sol vegeta biber 1/3 starog kruha malo mlijeka Priprema: U jednu posudu izlomiti/iskidati sredinu kruha i preliti sa malo mlijeka. Dobro izmjšati i ostaviti smjesu da malo odstoji. U drugu posudu izmješati meso i luk (oba luka prethodno izrezati na male komadiće). Spojiti odje smjese i dodati  sol, biber i vegetu po želji (moj savjet je dodati minimalno 1 žlicu vegete za bolji okus). Sve dobro izmješati.  Da biste dobili faširke kao na slici, od smjese morate raditi kuglice a svaku kuglicu spljoštiti dlanovima. Savjet: kada radite kuglice, ruke obavezno pobrašniti (tako se smjesa neće lijepiti za ruke i lako se rade kuglice). Faširke pecite u tavi na dobro zagrijanom ulju. Kao prilog faširkama, preporučujem pire od krumpira ili tijesto sa jajima.   Dobar tek!!! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+15)
Sjećate se djetinjstva i bakinih jednostavnih, finih i ukusnih faširki?? slijedi recept koji će vas oduševiti...
Recepti - 4 - slika

Sastojci:

  • 250 g mljevenog miješanog mesa
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 2 žlice glatkog brašna
  • sol
  • vegeta
  • biber
  • 1/3 starog kruha
  • malo mlijeka

Priprema:

U jednu posudu izlomiti/iskidati sredinu kruha i preliti sa malo mlijeka. Dobro izmjšati i ostaviti smjesu da malo odstoji.

U drugu posudu izmješati meso i luk (oba luka prethodno izrezati na male komadiće).

Spojiti odje smjese i dodati  sol, biber i vegetu po želji (moj savjet je dodati minimalno 1 žlicu vegete za bolji okus). Sve dobro izmješati. 

Da biste dobili faširke kao na slici, od smjese morate raditi kuglice a svaku kuglicu spljoštiti dlanovima. Savjet: kada radite kuglice, ruke obavezno pobrašniti (tako se smjesa neće lijepiti za ruke i lako se rade kuglice).

Faširke pecite u tavi na dobro zagrijanom ulju.

Kao prilog faširkama, preporučujem pire od krumpira ili tijesto sa jajima.

 

Dobar tek!!!

Prosjek: 3.7 (+15)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika padam's

volim da ima prezle, makar oko njih, umjesto brašna

2
Slika korisnika mamica's

Drage moje, pripremite domaće faširke i iznenadite svoje ukućane. Još bi samo dodala, neznam ako i Vi Katarina, no znam nekad u smjesu sa mesom dodati i mineralnu vodu..a potom i meso staviti u najlonsku vrećicu da se izvuče zrak pa stavim u hladnjak
da odstoji 24h. Probajte na oba načina...al svakako probajte...kupovni faširci ne mogu se mjeriti sa ovima iz kućne izrade