Domaće faširke
Sastojci:
- 250 g mljevenog miješanog mesa
- 1 glavica luka
- 2 češnja bijelog luka
- 2 žlice glatkog brašna
- sol
- vegeta
- biber
- 1/3 starog kruha
- malo mlijeka
Priprema:
U jednu posudu izlomiti/iskidati sredinu kruha i preliti sa malo mlijeka. Dobro izmjšati i ostaviti smjesu da malo odstoji.
U drugu posudu izmješati meso i luk (oba luka prethodno izrezati na male komadiće).
Spojiti odje smjese i dodati sol, biber i vegetu po želji (moj savjet je dodati minimalno 1 žlicu vegete za bolji okus). Sve dobro izmješati.
Da biste dobili faširke kao na slici, od smjese morate raditi kuglice a svaku kuglicu spljoštiti dlanovima. Savjet: kada radite kuglice, ruke obavezno pobrašniti (tako se smjesa neće lijepiti za ruke i lako se rade kuglice).
Faširke pecite u tavi na dobro zagrijanom ulju.
Kao prilog faširkama, preporučujem pire od krumpira ili tijesto sa jajima.
Dobar tek!!!
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Vaše oznake (tagovi): faširano meso
- Sastojci: Biber / luk / meso / sol







Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
volim da ima prezle, makar oko njih, umjesto brašna
Drage moje, pripremite domaće faširke i iznenadite svoje ukućane. Još bi samo dodala, neznam ako i Vi Katarina, no znam nekad u smjesu sa mesom dodati i mineralnu vodu..a potom i meso staviti u najlonsku vrećicu da se izvuče zrak pa stavim u hladnjak
da odstoji 24h. Probajte na oba načina...al svakako probajte...kupovni faširci ne mogu se mjeriti sa ovima iz kućne izrade