Keksi od lješnjaka s cimetom
Još jedan atraktivan izgledom, a tek okusom - keks.
Sastojci
- 3 bjelanjka
- 20 dag šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 30 dag mljevenih lješnjaka
- 5 dag cijelih lješnjaka
- 1 žličica cimeta
Priprema
Istući čvrsti snijeg od bjelanjak , te postupno dodavajući šećer i vaniliju nastaviti miješati.Od smjese odvojiti 3 žlice za poslije.U ostatak smjese dodati lješnjake i promiješati.
Na pleh staviti papir za pečenje i od smjese, vlažnim(ne i mokrim) rukama raditi kuglice veličine oraha i stavljati na pleh.U svaku kuglicu olovkom(tupim krajem) umočenim u brašno utisnuti malu rupicu.Unutra staviti malo tučenog bjelanjka(onog štoste ga odvojili) i na to jedan cijeli lješnjak.
Sušiti na 125°C 20-30 min.
Link izvora / potpis autora: Coolinarika,zaboravila sam autora
- Sastojci: jaja / šećer u prahu / vanilin šećer / lješnjaci / cimet
Stvarno se tope.
Ovo izgleda božanstveno! :) Obavezno moram probati jer imam osjećaj da se topi u ustima :)