Zec na sinjski način

Sastojci:
- 1 zec
- luka
- slanine
- ružmarin
- domaća kvasina
- sjemenovo ulje
- maslinovo ulje
- čaša bojelog vina
Propirema:
Zeca oderati, oprati i našpikati komadima luka, slanine ili masnije pancete i iglicama ružmarina. Zatim ga potopiti u 1 litru razblažene domaće kvasine i ostaviti da odleži preko noći. U posebnu roštijeru uliti 2 dcl sjemenova ulja, zeca ocijediti, posušiti krpom, posoliti i staviti peći u pećnicu. Kad je zec napola pečen treba ga rasjeći. U posebnu posudu iscijediti umak od pečenja, dodati do 2 dcl maslinova ulja, nekoliko zrna bibera i 1 čašu bijelog vina. Poklopiti i kuhati još pola sata. Zeca poslužiti hladnoga s purom ili njokima.
- Vaše oznake (tagovi): divljač







Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...