Zec na sinjski način

Sastojci:
- 1 zec
- luka
- slanine
- ružmarin
- domaća kvasina
- sjemenovo ulje
- maslinovo ulje
- čaša bojelog vina
Propirema:
Zeca oderati, oprati i našpikati komadima luka, slanine ili masnije pancete i iglicama ružmarina. Zatim ga potopiti u 1 litru razblažene domaće kvasine i ostaviti da odleži preko noći. U posebnu roštijeru uliti 2 dcl sjemenova ulja, zeca ocijediti, posušiti krpom, posoliti i staviti peći u pećnicu. Kad je zec napola pečen treba ga rasjeći. U posebnu posudu iscijediti umak od pečenja, dodati do 2 dcl maslinova ulja, nekoliko zrna bibera i 1 čašu bijelog vina. Poklopiti i kuhati još pola sata. Zeca poslužiti hladnoga s purom ili njokima.
- Vaše oznake (tagovi): divljač







Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...