Zagorsko prisiljeno zelje

recepti_bez_slike
1 kg svježeg kupusa/zelja 1 glavica luka 5 dl kuhanog soka od rajčice 1 žlica brašna mljevena crvena paprika (slatka) 1/4 žličice kumina 1 grančica peršinovog lista mast ocat papar sol šećer Priprema: Kupus narežite na rezance, operite ga i stavite u posoljenu kipuću vodu, kojoj ste dodali kumin i žlicu octa. Na srednjoj vatri kuhajte da kupus potpuno omekša, a zatim ga ocijedite. Na zagrijanoj masti popržite brašno, dodajte nasjeckani luk i zajedno malo pržite pa umiješajte mljevenu papriku, zalijte sokom od rajčice i dodajte ocijeđeni kupus. Posolite, popaprite i pošećerite i zajedno kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Zgotovljeno prisiljeno zelje pospite nasjeckanim peršinovim listom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.1 (+14)
Ovo domaće zagorsko jelo najbolje prija uz kukuruzni kruh. Ako ga još niste probali, ne čekajte više ni minute, već probajte nešto sasvim drugačije

Sastojci:

  • 1 kg svježeg kupusa/zelja
  • 1 glavica luka
  • 5 dl kuhanog soka od rajčice
  • 1 žlica brašna
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • 1/4 žličice kumina
  • 1 grančica peršinovog lista
  • mast
  • ocat
  • papar
  • sol
  • šećer

Priprema:

Kupus narežite na rezance, operite ga i stavite u posoljenu kipuću vodu, kojoj ste dodali kumin i žlicu octa. Na srednjoj vatri kuhajte da kupus potpuno omekša, a zatim ga ocijedite. Na zagrijanoj masti popržite brašno, dodajte nasjeckani luk i zajedno malo pržite pa umiješajte mljevenu papriku, zalijte sokom od rajčice i dodajte ocijeđeni kupus. Posolite, popaprite i pošećerite i zajedno kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Zgotovljeno prisiljeno zelje pospite nasjeckanim peršinovim listom.

 

Prosjek: 4.1 (+14)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

upravo kuham, još nisam probala.