Tripice (fileki) na sinjski

Autor: Miljac   (palac x 615) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag fileka 5 dag pršuta 10 dag suhe slanine 2 glavice luka 2 češanj češnjaka 2 žlice brašna 2 lovorova lista 4 zrna papra mljevena crvena paprika (slatka) 3 grančice peršinovog lista ulje ocat, papar sol  priprema: Fileke dobro operite hladnom vodom, a zatim ih u hladnoj vodi držite 1 sat. Nakon toga stavite ih u prikladnu posudu s Jednom oljuštenom i prepolovljenom glavicom luka, jednim lovorovim listom i paprom u zrnu pa kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi oko 2,5-3 sata (u ekspres-loncu 25 minuta). Skuhane fileke izvadite iz vode, ohladite ih i narežite na rezance. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte narezane fileke i narezanu slaninu na kockice, nasjeckani peršinov list i češnjak usitnjavajte i gnječite da dobijete povezanu smjesu, pa zajedno malo popržite. Zatim ulijte procijeđenu juhu u kojoj su se kuhali fileki. Posolite, popapnte, dodajte na kockice narezani pršut i kuhajte zajedno 10 minuta. Zgotovljeno jelo zakiselite vinskim octom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+905)

 sastojci:

  • 50 dag fileka
  • 5 dag pršuta
  • 10 dag suhe slanine
  • 2 glavice luka
  • 2 češanj češnjaka
  • 2 žlice brašna
  • 2 lovorova lista
  • 4 zrna papra
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • 3 grančice peršinovog lista
  • ulje
  • ocat,
  • papar
  • sol

 priprema:

Fileke dobro operite hladnom vodom, a zatim ih u hladnoj vodi držite 1 sat. Nakon toga stavite ih u prikladnu posudu s Jednom oljuštenom i prepolovljenom glavicom luka, jednim lovorovim listom i paprom u zrnu pa kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi oko 2,5-3 sata (u ekspres-loncu 25 minuta). Skuhane fileke izvadite iz vode, ohladite ih i narežite na rezance. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte narezane fileke i narezanu slaninu na kockice, nasjeckani peršinov list i češnjak usitnjavajte i gnječite da dobijete povezanu smjesu, pa zajedno malo popržite. Zatim ulijte procijeđenu juhu u kojoj su se kuhali fileki. Posolite, popapnte, dodajte na kockice narezani pršut i kuhajte zajedno 10 minuta. Zgotovljeno jelo zakiselite vinskim octom.

Prosjek: 4 (+905)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Mahune sa slaninom - PROČITAJTE Rezanci sa slaninom na lugarski način - PROČITAJTE Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE Turopoljska juha s kukuruznim zafrikom - PROČITAJTE