8 jaja
40 dag šećera
20 žlica tople vode
50 dag oraha
25 dag glatkog brašna
2 praška za pecivo
2 vanilin šećera
Krema:
1 l mlijeka
2 pudinga od vanilije s okusom vrhnja
3-4 žlice gustina
6 žlica šećera
30 dag mljevenih oraha
1 margarin za kolaće
Priprema:
Odvojiti žumanjak od bjelanjka u odvojene posude. Bjelanjak pjenasto umutiti, žutanjak s šećerom i vanilin šećerom pjenasto umutiti dok se šećer ne otopi. Zatim dodati mlaku vodu i opet dobro izmiksati. U to postepeno dodavati brašno s praškom za pecivo i bjelanjak mješajući drvenom žlicom kružnim pokretom. Na samom kraju dodamo mljevene orahe. Smjesu izlijemo u kalup za torte. Pečemo oko 25min na 180°C. Sastojci biskvita se razdjele u 2 dijela jer je to omjer za 2 biskvita.
Krema: u malo mlijeka umutiti puding, gustin i šećer, a ostatak mlijeka staviti na vatru da uzavre. Uliti u vruče i kuhati kao puding dok ne zgusne. Ohladiti i u ohlađeno izmiksati margarin. Krema mora biti pjenasta i laka. Na kraju dodati mljevene orahe .Ukrasiti po želji.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3 (+3)
Ukusna torta u kojoj prevladava okus i aroma oraha. Pazite da pećnicu ne otvarate dok se biskvit peče, a prilikom njegove izrade obavezno koristiti drvenu kuhaču jer se kod miksanja mikserom ne dobije onako lagana smjesa.
Sastojci:
- 8 jaja
- 40 dag šećera
- 20 žlica tople vode
- 50 dag oraha
- 25 dag glatkog brašna
- 2 praška za pecivo
- 2 vanilin šećera
Krema:
- 1 l mlijeka
- 2 pudinga od vanilije s okusom vrhnja
- 3-4 žlice gustina
- 6 žlica šećera
- 30 dag mljevenih oraha
- 1 margarin za kolaće
Priprema:
Odvojiti žumanjak od bjelanjka u odvojene posude. Bjelanjak pjenasto umutiti, žutanjak s šećerom i vanilin šećerom pjenasto umutiti dok se šećer ne otopi. Zatim dodati mlaku vodu i opet dobro izmiksati. U to postepeno dodavati brašno s praškom za pecivo i bjelanjak mješajući drvenom žlicom kružnim pokretom. Na samom kraju dodamo mljevene orahe. Smjesu izlijemo u kalup za torte. Pečemo oko 25min na 180°C. Sastojci biskvita se razdjele u 2 dijela jer je to omjer za 2 biskvita.
Krema: u malo mlijeka umutiti puding, gustin i šećer, a ostatak mlijeka staviti na vatru da uzavre. Uliti u vruče i kuhati kao puding dok ne zgusne. Ohladiti i u ohlađeno izmiksati margarin. Krema mora biti pjenasta i laka. Na kraju dodati mljevene orahe .Ukrasiti po želji.