Torta od oraha (Dada)

Autor: dada27   (palac x 10612) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
8 jaja 40 dag šećera 20 žlica tople vode 50 dag oraha 25 dag glatkog brašna 2 praška za pecivo 2 vanilin šećera Krema: 1 l mlijeka 2 pudinga od vanilije s okusom vrhnja 3-4 žlice gustina 6 žlica šećera 30 dag mljevenih oraha 1 margarin za kolaće Priprema: Odvojiti žumanjak od bjelanjka u odvojene posude. Bjelanjak pjenasto umutiti, žutanjak s šećerom i vanilin šećerom pjenasto umutiti dok se šećer ne otopi. Zatim dodati mlaku vodu i opet dobro izmiksati. U to postepeno dodavati brašno s praškom za pecivo i bjelanjak mješajući drvenom žlicom kružnim pokretom. Na samom kraju dodamo mljevene orahe. Smjesu izlijemo u kalup za torte. Pečemo oko 25min na 180°C. Sastojci biskvita se razdjele u 2 dijela jer je to omjer za 2 biskvita. Krema: u malo mlijeka umutiti puding, gustin i šećer, a ostatak mlijeka staviti na vatru da uzavre. Uliti u vruče i kuhati kao puding dok ne zgusne. Ohladiti i u ohlađeno izmiksati margarin. Krema mora biti pjenasta i laka. Na kraju dodati mljevene orahe .Ukrasiti po želji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+3)
Ukusna torta u kojoj prevladava okus i aroma oraha. Pazite da pećnicu ne otvarate dok se biskvit peče, a prilikom njegove izrade obavezno koristiti drvenu kuhaču jer se kod miksanja mikserom ne dobije onako lagana smjesa.

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 40 dag šećera
  • 20 žlica tople vode
  • 50 dag oraha
  • 25 dag glatkog brašna
  • 2 praška za pecivo
  • 2 vanilin šećera

Krema:

  • 1 l mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije s okusom vrhnja
  • 3-4 žlice gustina
  • 6 žlica šećera
  • 30 dag mljevenih oraha
  • 1 margarin za kolaće

Priprema:

Odvojiti žumanjak od bjelanjka u odvojene posude. Bjelanjak pjenasto umutiti, žutanjak s šećerom i vanilin šećerom pjenasto umutiti dok se šećer ne otopi. Zatim dodati mlaku vodu i opet dobro izmiksati. U to postepeno dodavati brašno s praškom za pecivo i bjelanjak mješajući drvenom žlicom kružnim pokretom. Na samom kraju dodamo mljevene orahe. Smjesu izlijemo u kalup za torte. Pečemo oko 25min na 180°C. Sastojci biskvita se razdjele u 2 dijela jer je to omjer za 2 biskvita.

Krema: u malo mlijeka umutiti puding, gustin i šećer, a ostatak mlijeka staviti na vatru da uzavre. Uliti u vruče i kuhati kao puding dok ne zgusne. Ohladiti i u ohlađeno izmiksati margarin. Krema mora biti pjenasta i laka. Na kraju dodati mljevene orahe .Ukrasiti po želji.

Prosjek: 3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)