Torta od biskvita s kremom

Sastojci
- 8 žumanjaka
- 24 dkg šećera
- snijeg od bjelanjka
- korica od limuna
Nadjev:
- 12 dkg brašna
- pola l mlijeka
- 20 dkg šećera s vanilijom
- 20 dkg maslaca
Postupak pripreme
Žumanjke i šećer dobro izmiješajte, dodajte isjeckanu koricu od limuna, pa brašno i snijeg naizmjenično. Smjesu polagano pecite pri jednoličnoj temperaturi. Kad se torta ohladi, razrežite ju, nadjenite i namažite nadjevom te nakitite kremom.
Nadjev: pristavite mlijeko, vaniliju, ukuhajte brašno, smjesu ohladite, miješajte maslac i šećer, umiješajte kuhanu kremu.
- Vaše oznake (tagovi): torte i slastice
- Sastojci: šećer / mlijeko / maslac / korica od limuna / brašno







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...