Teleće žlijezde s graškom
Sastojci:
- 50 dag graška
- 2 glavice luka
- 1 mrkva
- 3 teleće žlijezde (brizl)
- 1 dl bijelog vina
- 1 lovorov list
- prstohvat ružmarina
- 2 grančice peršinovog lista
- 1 dl kiselog vrhnja
- ulje
- vegeta
- sol
- ocat
priprema:
Žlijezde najprije držite neko vrijeme u zakiseljenoj hladnoj vodi, a zatim ih operite u hladnoj vodi. Pažljivo im ogulite opnu, pa spustite u zakiseljenu kipuću vodu i kuhajte 5 minuta. Zatim ih izvadite iz vode, ohladite i narežite na komade. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i na kolutiće narezanu mrkvu pa zajedno malo popržite. Zatim dodajte grašak, zalijte vinom, dodajte lovorov list i ružmarin, posolite, pospite vegetom, pa kada zakipi, dodajte narezane žlijezde. Pirjajte dok povrće posve ne omekša, a po potrebi dolijte malo tople vode. U zgotovljeno jelo umiješajte kiselo vrhnje pomiješano s nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite uz pire od krumpira.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): teleće žlijezde / teleće jelo / mesno jelo
- Sastojci: vegeta / ulje / teleća žlijezda / sol / ružmarin / peršinov list / ocat / mrkva / luk / lovorov list / krumpir / kiselo vrhnje / grašak / bijelo vino