Teleće žlijezde s graškom

Autor: anela   (palac x 4157) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag graška 2 glavice luka 1 mrkva 3 teleće žlijezde (brizl) 1 dl bijelog vina 1 lovorov list prstohvat ružmarina 2 grančice peršinovog lista 1 dl kiselog vrhnja ulje vegeta sol ocat priprema: Žlijezde najprije držite neko vrijeme u zakiseljenoj hladnoj vodi, a zatim ih operite u hladnoj vodi. Pažljivo im ogulite opnu, pa spustite u zakiseljenu kipuću vodu i kuhajte 5 minuta. Zatim ih izvadite iz vode, ohladite i narežite na komade. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i na kolutiće narezanu mrkvu pa zajedno malo popržite. Zatim dodajte grašak, zalijte vinom, dodajte lovorov list i ružmarin, posolite, pospite vegetom, pa kada zakipi, dodajte narezane žlijezde. Pirjajte dok povrće posve ne omekša, a po potrebi dolijte malo tople vode. U zgotovljeno jelo umiješajte kiselo vrhnje pomiješano s nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite uz pire od krumpira.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+213)

Sastojci:

  • 50 dag graška
  • 2 glavice luka
  • 1 mrkva
  • 3 teleće žlijezde (brizl)
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 lovorov list
  • prstohvat ružmarina
  • 2 grančice peršinovog lista
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • ulje
  • vegeta
  • sol
  • ocat

priprema:

Žlijezde najprije držite neko vrijeme u zakiseljenoj hladnoj vodi, a zatim ih operite u hladnoj vodi. Pažljivo im ogulite opnu, pa spustite u zakiseljenu kipuću vodu i kuhajte 5 minuta. Zatim ih izvadite iz vode, ohladite i narežite na komade. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i na kolutiće narezanu mrkvu pa zajedno malo popržite. Zatim dodajte grašak, zalijte vinom, dodajte lovorov list i ružmarin, posolite, pospite vegetom, pa kada zakipi, dodajte narezane žlijezde. Pirjajte dok povrće posve ne omekša, a po potrebi dolijte malo tople vode. U zgotovljeno jelo umiješajte kiselo vrhnje pomiješano s nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite uz pire od krumpira.

 

 

Prosjek: 4 (+213)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)