50 dag graška
2 glavice luka
1 mrkva
3 teleće žlijezde (brizl)
1 dl bijelog vina
1 lovorov list
prstohvat ružmarina
2 grančice peršinovog lista
1 dl kiselog vrhnja
ulje
vegeta
sol
ocat
priprema:
Žlijezde najprije držite neko vrijeme u zakiseljenoj hladnoj vodi, a zatim ih operite u hladnoj vodi. Pažljivo im ogulite opnu, pa spustite u zakiseljenu kipuću vodu i kuhajte 5 minuta. Zatim ih izvadite iz vode, ohladite i narežite na komade. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i na kolutiće narezanu mrkvu pa zajedno malo popržite. Zatim dodajte grašak, zalijte vinom, dodajte lovorov list i ružmarin, posolite, pospite vegetom, pa kada zakipi, dodajte narezane žlijezde. Pirjajte dok povrće posve ne omekša, a po potrebi dolijte malo tople vode. U zgotovljeno jelo umiješajte kiselo vrhnje pomiješano s nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite uz pire od krumpira.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+213)
Sastojci:
- 50 dag graška
- 2 glavice luka
- 1 mrkva
- 3 teleće žlijezde (brizl)
- 1 dl bijelog vina
- 1 lovorov list
- prstohvat ružmarina
- 2 grančice peršinovog lista
- 1 dl kiselog vrhnja
- ulje
- vegeta
- sol
- ocat
priprema:
Žlijezde najprije držite neko vrijeme u zakiseljenoj hladnoj vodi, a zatim ih operite u hladnoj vodi. Pažljivo im ogulite opnu, pa spustite u zakiseljenu kipuću vodu i kuhajte 5 minuta. Zatim ih izvadite iz vode, ohladite i narežite na komade. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i na kolutiće narezanu mrkvu pa zajedno malo popržite. Zatim dodajte grašak, zalijte vinom, dodajte lovorov list i ružmarin, posolite, pospite vegetom, pa kada zakipi, dodajte narezane žlijezde. Pirjajte dok povrće posve ne omekša, a po potrebi dolijte malo tople vode. U zgotovljeno jelo umiješajte kiselo vrhnje pomiješano s nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite uz pire od krumpira.