Teleća pjenica s pistaciom

Autor: dada27   (palac x 9128) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
40dag teleće plećke 8dag pršuta 10dag pistacija 5dag mrkve 5dag poriluka 5dag kapule 2dag peršina 0.5dcl slatkog vrhnja 10dag maslaca 2dag želatine začini PRIGOTOVLJAVANJE: Na masnoći popržiti isječenu teleću plećku, dodati očišćeno začinsko povrće. Pirjati dok ne omekša. Dodati začine i maknuti s vatre. Prohlađeno meso izmiksati,dodati maslac, natopljenu želatinu i pri kraju blago blanširani pistacio kojeg smo grubo nasjeckali. U gotovu pjenicu dodati napola utučeno sl.vrhnje. Kalup odabrati po želji te ga obložiti tankim fetama pršuta koje se 1/3 preklapaju, napuniti pjenicom do vrha te prekriti pršutom. Staviti u hladnjak da se dobro ohladi. Poslužiti kao hladno predjelo.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+216)
Lijepih boja i još ljepšeg okusa.
Teleća pjenica s pistaciom

SASTAV:

  • 40dag teleće plećke
  • 8dag pršuta
  • 10dag pistacija
  • 5dag mrkve
  • 5dag poriluka
  • 5dag kapule
  • 2dag peršina
  • 0.5dcl slatkog vrhnja
  • 10dag maslaca
  • 2dag želatine
  • začini

PRIGOTOVLJAVANJE:

Na masnoći popržiti isječenu teleću plećku, dodati očišćeno začinsko povrće. Pirjati dok ne omekša. Dodati začine i maknuti s vatre. Prohlađeno meso izmiksati,dodati maslac, natopljenu želatinu i pri kraju blago blanširani pistacio kojeg smo grubo nasjeckali. U gotovu pjenicu dodati napola utučeno sl.vrhnje. Kalup odabrati po želji te ga obložiti tankim fetama pršuta koje se 1/3 preklapaju, napuniti pjenicom do vrha te prekriti pršutom. Staviti u hladnjak da se dobro ohladi. Poslužiti kao hladno predjelo.

 

Prosjek: 4 (+216)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)