1 kg pšeničnog brašna
2 cijela jaja
2 žlice šećera
mlake vode
maslo
Priprema:
Prosijati i posoliti brašno, dodati jaja, šećera i mlake vode koliko je potrebno. Sve dobro izmiješati i dobro lupati žlicom. Tijesto mora biti rijetko kao za palačinke. U tijesto je potrebno staviti malo rakije lozovače kako uštipci ne bi popili mnogo masnoće kod pečenja.
U tavu staviti dosta domaćeg masla, i kad se dobro zagrije, stavljaju se uštipci da se razviju dugi i tanki. Kada su gotovi pospu se sitnim šećerom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+3)
Sastojci:
- 1 kg pšeničnog brašna
- 2 cijela jaja
- 2 žlice šećera
- mlake vode
- maslo
Priprema:
Prosijati i posoliti brašno, dodati jaja, šećera i mlake vode koliko je potrebno. Sve dobro izmiješati i dobro lupati žlicom. Tijesto mora biti rijetko kao za palačinke. U tijesto je potrebno staviti malo rakije lozovače kako uštipci ne bi popili mnogo masnoće kod pečenja.
U tavu staviti dosta domaćeg masla, i kad se dobro zagrije, stavljaju se uštipci da se razviju dugi i tanki. Kada su gotovi pospu se sitnim šećerom.