Schillerova torta

Autor: k.sofi   (palac x 1516) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
10 dkg maslaca 5 žumanjka 10 dkg šećera 10 dkg badema 6 dkg čokolade 6 dkg mrvica 5 bjelanjka (snijeg) Sastojci 2 6 bjelanjka (snijeg) 20 dkg šećera 20 dkg badema 2 dkg mrvica grilaž: 10 dkg šećera 8 dkg badema Sastojci za kremu 6 žumanjka 15 dkg šećera 5 žlica crne kave 1 dkg brašna 20 dkg maslaca 3 dkg pistacija za ukras Postupak pripreme Ova je torta sastavljena od tri lista između kojih se stavi krema kojom se torta također obloži. Površina torte se pospe kosanim pistacijama i kosanim grilažom, a ukrasi bombonima. Najprije ispecite biskvit, smjesa se pravi ovako: maslac se miješa pjenasto uz pomalo dodavanje šećera i žumanjka te miješa tako dugo dok smjesa ne postane pjenasta. Zatim dodajte samljevene bademe, ribana čokolada, mrvice i snijeg od bje lanjka. Smjesu stavite u namazani oblik te pecite pri umjerenoj temperaturi. Kad je torta pečena, izrežite ju na dva lista među koje stavite treći list - u čvrsti snijeg od bjelanjka utuče se šećer, umiješaju oguljeni, poprženi i samljeveni bademi i mrvice. Ovu smjesu stavimo u namazani i posuti oblik i pečemo. Kad su sva tri lista od torte ispečena, napravi se krema,  treba najprije pripremiti grilaž. Šećer u kotliću otopite u karamel, u koji se dodaju oguljeni, poprženi, isjeckani bademi i malo soka od limuna. Od ovog grilaža naprave se bomboni, a preostali grilaž sameljite za kremu. Krema: žumanjke izmješajte sa šećerom, dodajte crnu kavu i brašno, pa  smjesa tucite na vatri dok ne zavrije. Kad se ohladi, umiješajte u pjenasto izmiješani maslac i dodajte samljeveni grilaž. Plan rada 1 1. sve prirediti, 2.samljeti bademe, 3.izribati čokoladu, 4. miješati maslac, 5. dodati šećer, 6. miješati, 7. miješati žumanjce po žumanjce, 8. dodati bademe, 9. tući snijeg, 10. umiješati snijeg i mrvice, 11. namazati i posuti oblik, 12. staviti smjesu u obli, 13. peći, 14. ohladiti, 15. razrezati  Plan rada 2 1. popržiti, samljeti bademe, 2. tući snijeg, 3. utući šećer, 4. dodati bademe, 5. dodati mrvice, 6. namazati, posuti oblik, 7. staviti smjesu u oblik, 8. peći, 9. ohladiti Plan rada za kremu 1. kuhati kavu, 2. miješati žumanjca, šećer, 3. dodati kavu i brašno, 4. tući na vatri, 5. ohladiti, 6. napraviti grilaž, 7. samljeti grilaž, 8. miješati maslac, 9. umiješati kremu u maslac, 10. dodati samljeveni grilaž Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+261)

Sastojci 1

  • 10 dkg maslaca
  • 5 žumanjka
  • 10 dkg šećera
  • 10 dkg badema
  • 6 dkg čokolade
  • 6 dkg mrvica
  • 5 bjelanjka (snijeg)

Sastojci 2

  • 6 bjelanjka (snijeg)
  • 20 dkg šećera
  • 20 dkg badema
  • 2 dkg mrvica

grilaž:

  • 10 dkg šećera
  • 8 dkg badema

Sastojci za kremu

  • 6 žumanjka
  • 15 dkg šećera
  • 5 žlica crne kave
  • 1 dkg brašna
  • 20 dkg maslaca
  • 3 dkg pistacija za ukras

Postupak pripreme

Ova je torta sastavljena od tri lista između kojih se stavi krema kojom se torta također obloži. Površina torte se pospe kosanim pistacijama i kosanim grilažom, a ukrasi bombonima. Najprije ispecite biskvit, smjesa se pravi ovako: maslac se miješa pjenasto uz pomalo dodavanje šećera i žumanjka te miješa tako dugo dok smjesa ne postane pjenasta. Zatim dodajte samljevene bademe, ribana čokolada, mrvice i snijeg od bje lanjka. Smjesu stavite u namazani oblik te pecite pri umjerenoj temperaturi. Kad je torta pečena, izrežite ju na dva lista među koje stavite treći list - u čvrsti snijeg od bjelanjka utuče se šećer, umiješaju oguljeni, poprženi i samljeveni bademi i mrvice. Ovu smjesu stavimo u namazani i posuti oblik i pečemo. Kad su sva tri lista od torte ispečena, napravi se krema,  treba najprije pripremiti grilaž. Šećer u kotliću otopite u karamel, u koji se dodaju oguljeni, poprženi, isjeckani bademi i malo soka od limuna. Od ovog grilaža naprave se bomboni, a preostali grilaž sameljite za kremu.

Krema: žumanjke izmješajte sa šećerom, dodajte crnu kavu i brašno, pa  smjesa tucite na vatri dok ne zavrije. Kad se ohladi, umiješajte u pjenasto izmiješani maslac i dodajte samljeveni grilaž.

Plan rada 1

1. sve prirediti, 2.samljeti bademe, 3.izribati čokoladu, 4. miješati maslac, 5. dodati šećer, 6. miješati, 7. miješati žumanjce po žumanjce, 8. dodati bademe, 9. tući snijeg, 10. umiješati snijeg i mrvice, 11. namazati i posuti oblik, 12. staviti smjesu u obli, 13. peći, 14. ohladiti, 15. razrezati 

Plan rada 2

1. popržiti, samljeti bademe, 2. tući snijeg, 3. utući šećer, 4. dodati bademe, 5. dodati mrvice, 6. namazati, posuti oblik, 7. staviti smjesu u oblik, 8. peći, 9. ohladiti

Plan rada za kremu

1. kuhati kavu, 2. miješati žumanjca, šećer, 3. dodati kavu i brašno, 4. tući na vatri, 5. ohladiti, 6. napraviti grilaž, 7. samljeti grilaž, 8. miješati maslac, 9. umiješati kremu u maslac, 10. dodati samljeveni grilaž

Prosjek: 4 (+261)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Doboš torta - PROČITAJTE Proljetne šnite - PROČITAJTE Sedmo nebo - PROČITAJTE Juliška - PROČITAJTE Slavonske šnite - PROČITAJTE