Rajžlec na kiselo

Autor: Luce   (palac x 16943) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag rajžleca 1 glavica luka 1 češanj češnjaka pola vezice povrća za juhu 2 žlice brašna 2 lovorova lista 2-3 zrna papra mljevena crvena paprika (slatka) ulje vinski ocat papar sol priprema:  Rajžlec (splet telećih crijeva) dobro operite hladnom vodom, a zatim ga držite u hladnoj vodi 1 sat. Tada ga stavite u prikladnu posudu u posoljenu vodu zajedno s očišćenim povrćem za juhu, jednim lovorovim listom i paprom u zrnu i kuhajte oko 1,5 sat da posve omekša. Skuhani rajžlec izvadite iz vode, ohladite i narežite na tanke rezance odnosno komade. Na zagrijanom ulju popržite brašno, dodajte nasjeckani luk i zajedno malo pržite, pa dodajte mljevenu papriku. Zalijte procijeđenom juhom u kojoj se kuhao rajžlec i pustite neka zakipi. Tada dodajte narezani rajžlec i nasjeckani i zgnječeni češnjak, lovorov list, posolite, popaprite i kuhajte zajedno oko 10 minuta. Zgotovljeni rajžlec zakiselite vinskim octom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+458)

 sastojci:

  • 50 dag rajžleca
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • pola vezice povrća za juhu
  • 2 žlice brašna
  • 2 lovorova lista
  • 2-3 zrna papra
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • vinski ocat
  • papar
  • sol

priprema: 

Rajžlec (splet telećih crijeva) dobro operite hladnom vodom, a zatim ga držite u hladnoj vodi 1 sat. Tada ga stavite u prikladnu posudu u posoljenu vodu zajedno s očišćenim povrćem za juhu, jednim lovorovim listom i paprom u zrnu i kuhajte oko 1,5 sat da posve omekša. Skuhani rajžlec izvadite iz vode, ohladite i narežite na tanke rezance odnosno komade. Na zagrijanom ulju popržite brašno, dodajte nasjeckani luk i zajedno malo pržite, pa dodajte mljevenu papriku. Zalijte procijeđenom juhom u kojoj se kuhao rajžlec i pustite neka zakipi. Tada dodajte narezani rajžlec i nasjeckani i zgnječeni češnjak, lovorov list, posolite, popaprite i kuhajte zajedno oko 10 minuta. Zgotovljeni rajžlec zakiselite vinskim octom.

Prosjek: 4 (+458)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)