Punjena mesna štruca

Sastojci:
- 2-3 peciva od prethodnog dana
- 3 velika luka
- jedna žlica maslaca
- 800 g miješanog mljevenog mesa
- 3 žlice krušnih mrvica
- 2-3 jaja
- 2 žličice senfa
- sol, papar
- muškatni oraščić
- pola žličice kumina
- malo crvene paprike
- sušeni origano i majčina dušica
- 2 tvrdo kuhana i oljuštena jaja
- 2 rajčice
- 3 žlice maslaca
- 10 kriške slanine
- 3 žličice brašna
- 150 g vrhnja
Priprema:
Kruh namočen u vruću vodu ocijediti i staviti u sito. Oguliti jedanluk, narezati na male kockice i pržiti na maslacu. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva (ako pećnica ima ventilator na 180 °), ali ju treba prethodno zagrijati.
Meso, poprženi luk, krušne mrvice, jaja, ocjeđeni kruh, senf i začine umijesiti. Napraviti oblik izduženog kruha. Tvrdo kuhana jaja poslagati u nizu duž mesne štruce. Omotajte štrucu oko jaja da ona budu u sredini. Dobro stisnite.
Ostatak oguljenog luka narezati na četvrtine. Operite rajčice, uklonite stabljike i također narežite na četvrtine. U tavi za pečenje zagrijati mast i popržiti mesnu štrucu na naglo. Zatim ju pažljivo okrenite i na vrh stavite kriške slanine. Pored toga dodjte luk i rajčice. Staviti u pećnicu na srednji nivo i pecite oko jedansat. Po potrebi podlijevajte vodom.
zvadite mesnu štrucu, narežite na kriške debljine par centimetara. Ostatak rajčice i luka iz pečenja, odnosno umak zgusnuti sa pomiješanim brašnom i vrhnjem.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od mljevenog mesa
- Sastojci: vrhnje / sol / slanina / senf / rajčice / origano / muškatni oraščić / mrvice / mljeveno meso / mast / maslac / majčina dušica / luk / kumin / kuhana jaja / kruh / crvena paprika / brašno







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...