Punjena mesna štruca

recepti_bez_slike
2-3 peciva od prethodnog dana 3 velika luka jedna žlica maslaca 800 g miješanog mljevenog mesa 3 žlice krušnih mrvica 2-3 jaja 2 žličice senfa sol, papar muškatni oraščić pola žličice kumina malo crvene paprike sušeni origano i majčina dušica 2 tvrdo kuhana i oljuštena jaja 2 rajčice 3 žlice maslaca 10 kriške slanine 3 žličice brašna 150 g vrhnja Priprema: Kruh namočen u vruću vodu ocijediti i staviti u sito. Oguliti jedanluk, narezati na male kockice i pržiti na maslacu. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva (ako pećnica ima ventilator na 180 °), ali ju treba prethodno zagrijati. Meso, poprženi luk, krušne mrvice, jaja, ocjeđeni kruh, senf i začine umijesiti. Napraviti oblik izduženog kruha. Tvrdo kuhana jaja poslagati u nizu duž mesne štruce. Omotajte štrucu oko jaja da ona budu u sredini. Dobro stisnite. Ostatak oguljenog luka narezati na četvrtine. Operite rajčice, uklonite stabljike i također narežite na četvrtine. U tavi za pečenje zagrijati mast i popržiti mesnu štrucu na naglo. Zatim ju pažljivo okrenite i na vrh stavite kriške slanine. Pored toga dodjte luk i rajčice. Staviti u pećnicu na srednji nivo i pecite oko jedansat. Po potrebi podlijevajte vodom. zvadite mesnu štrucu, narežite na kriške debljine par centimetara. Ostatak rajčice i luka iz pečenja, odnosno umak zgusnuti sa pomiješanim brašnom i vrhnjem. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+967)
U potrazi za nekim finim i ukusnim punjenjem za štrucu od mljevenog mesa naišla sam na ovaj nadjev i postao mi je jedan od najdražih.

Sastojci:

  • 2-3 peciva od prethodnog dana
  • 3 velika luka
  • jedna žlica maslaca
  • 800 g miješanog mljevenog mesa
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 2-3 jaja
  • 2 žličice senfa
  • sol, papar
  • muškatni oraščić
  • pola žličice kumina
  • malo crvene paprike
  • sušeni origano i majčina dušica
  • 2 tvrdo kuhana i oljuštena jaja
  • 2 rajčice
  • 3 žlice maslaca
  • 10 kriške slanine
  • 3 žličice brašna
  • 150 g vrhnja

Priprema:

Kruh namočen u vruću vodu ocijediti i staviti u sito. Oguliti jedanluk, narezati na male kockice i pržiti na maslacu. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva (ako pećnica ima ventilator na 180 °), ali ju treba prethodno zagrijati.
Meso, poprženi luk, krušne mrvice, jaja, ocjeđeni kruh, senf i začine umijesiti. Napraviti oblik izduženog kruha. Tvrdo kuhana jaja poslagati u nizu duž mesne štruce. Omotajte štrucu oko jaja da ona budu u sredini. Dobro stisnite.
Ostatak oguljenog luka narezati na četvrtine. Operite rajčice, uklonite stabljike i također narežite na četvrtine. U tavi za pečenje zagrijati mast i popržiti mesnu štrucu na naglo. Zatim ju pažljivo okrenite i na vrh stavite kriške slanine. Pored toga dodjte luk i rajčice. Staviti u pećnicu na srednji nivo i pecite oko jedansat. Po potrebi podlijevajte vodom.
zvadite mesnu štrucu, narežite na kriške debljine par centimetara. Ostatak rajčice i luka iz pečenja, odnosno umak zgusnuti sa pomiješanim brašnom i vrhnjem.

Prosjek: 4 (+967)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)