Punjena mesna štruca

Sastojci:
- 2-3 peciva od prethodnog dana
- 3 velika luka
- jedna žlica maslaca
- 800 g miješanog mljevenog mesa
- 3 žlice krušnih mrvica
- 2-3 jaja
- 2 žličice senfa
- sol, papar
- muškatni oraščić
- pola žličice kumina
- malo crvene paprike
- sušeni origano i majčina dušica
- 2 tvrdo kuhana i oljuštena jaja
- 2 rajčice
- 3 žlice maslaca
- 10 kriške slanine
- 3 žličice brašna
- 150 g vrhnja
Priprema:
Kruh namočen u vruću vodu ocijediti i staviti u sito. Oguliti jedanluk, narezati na male kockice i pržiti na maslacu. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva (ako pećnica ima ventilator na 180 °), ali ju treba prethodno zagrijati.
Meso, poprženi luk, krušne mrvice, jaja, ocjeđeni kruh, senf i začine umijesiti. Napraviti oblik izduženog kruha. Tvrdo kuhana jaja poslagati u nizu duž mesne štruce. Omotajte štrucu oko jaja da ona budu u sredini. Dobro stisnite.
Ostatak oguljenog luka narezati na četvrtine. Operite rajčice, uklonite stabljike i također narežite na četvrtine. U tavi za pečenje zagrijati mast i popržiti mesnu štrucu na naglo. Zatim ju pažljivo okrenite i na vrh stavite kriške slanine. Pored toga dodjte luk i rajčice. Staviti u pećnicu na srednji nivo i pecite oko jedansat. Po potrebi podlijevajte vodom.
zvadite mesnu štrucu, narežite na kriške debljine par centimetara. Ostatak rajčice i luka iz pečenja, odnosno umak zgusnuti sa pomiješanim brašnom i vrhnjem.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od mljevenog mesa
- Sastojci: vrhnje / sol / slanina / senf / rajčice / origano / muškatni oraščić / mrvice / mljeveno meso / mast / maslac / majčina dušica / luk / kumin / kuhana jaja / kruh / crvena paprika / brašno







Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...