Pokupska bučnica

recepti_bez_slike
60 dag tankog tijesta za savijaču 75 dag naribane buče 15 dag šećera 20 dag mljevenih rogača 2 jaja 2 dl kiselog vrhnja ulje šećer za posipanje Priprema: Izmiješajte u povezanu smjesu naribane buče, kiselo vrhnje, žumanca, mljevene rogače i snijeg od bjelanaca. Upotrijebite dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i uljem, pa na nju stavite drugu koru i poprskajte uljem, premažite pripremljenim nadjevom tako da dvije trećine kore bude njime prekriveno, pospite šećerom, poprskajte uljem, savijte i stavite u namašćeni lim. To ponavljajte dok ne potrošite i tijesto i nadjev. Sve dobro namažite Uljem i tako pripremljeno stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 40 minuta. Pečenu bučnicu prekrijte mokrim ubrusom i nakon 30 minuta pošećerite i narežite na komade po želji.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+808) ‹ Bučnica sa šljivama najbolji recept Prigorska bučnica ›
Autohtono jelo hrvatskog Pokuplja, a jedina razlika je u tome što u današnje vrijeme kupujemo gotovo tijesto za savijače.

Sastojci:

  • 60 dag tankog tijesta za savijaču
  • 75 dag naribane buče
  • 15 dag šećera
  • 20 dag mljevenih rogača
  • 2 jaja
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • ulje
  • šećer za posipanje

Priprema:

Izmiješajte u povezanu smjesu naribane buče, kiselo vrhnje, žumanca, mljevene rogače i snijeg od bjelanaca. Upotrijebite dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i uljem, pa na nju stavite drugu koru i poprskajte uljem, premažite pripremljenim nadjevom tako da dvije trećine kore bude njime prekriveno, pospite šećerom, poprskajte uljem, savijte i stavite u namašćeni lim. To ponavljajte dok ne potrošite i tijesto i nadjev. Sve dobro namažite Uljem i tako pripremljeno stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 40 minuta. Pečenu bučnicu prekrijte mokrim ubrusom i nakon 30 minuta pošećerite i narežite na komade po želji.

 

Prosjek: 4 (+808)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)