Bučnica sa šljivama

recepti_bez_slike
tanko tijesto za savijaču 60 dag 50 dag naribane buče 50 dag šljiva 15 dag šećera 4 žličice mljevenog cimeta ulje šećer u prahu za posipanje     postupak pripreme Šljive očistite od peteljki, izvadite koštice pa narežite na tanje rezance. Upotrijebite po dvije kore poprskane mlakom vodom i uljem za svako savijanje. Na drugu koru stavite najprije naribanu buču, tako da pokrije polovicu kore, a po njoj narezane šljive, posipajte poprženim mrvicama, šećerom i mljevenim cimetom, poprskajte uljem, savijte i stavite u namašten lim. Ponavljajte postupak dok ne potrošite i tijesto i nadjev. Zatim savitke premažite uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 40 min. Pečenu bučnicu pokrijte mokrim ubrusom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+925) ‹ Bučnica na Zagorski način najbolji recept Pokupska bučnica ›
Kad je baka pravila bučnicu sa šljivama, špotala me da zašto samo gledam. Ovo je jedan od njenih recepata za bučnicu s različitim dodacima.

Sastojci:

  • tanko tijesto za savijaču 60 dag
  • 50 dag naribane buče
  • 50 dag šljiva
  • 15 dag šećera
  • 4 žličice mljevenog cimeta
  • ulje
  • šećer u prahu za posipanje  

 

postupak pripreme

Šljive očistite od peteljki, izvadite koštice pa narežite na tanje rezance. Upotrijebite po dvije kore poprskane mlakom vodom i uljem za svako savijanje. Na drugu koru stavite najprije naribanu buču, tako da pokrije polovicu kore, a po njoj narezane šljive, posipajte poprženim mrvicama, šećerom i mljevenim cimetom, poprskajte uljem, savijte i stavite u namašten lim. Ponavljajte postupak dok ne potrošite i tijesto i nadjev. Zatim savitke premažite uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 40 min. Pečenu bučnicu pokrijte mokrim ubrusom.

Prosjek: 4 (+925)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)