Bučnica na Zagorski način

recepti_bez_slike
40 dag brašna 1 dl ulja 5 dag maslaca 50 dag buče malo soli 50 dag svježeg sira 2 dl kiselog vrhnja 2 jaja sok od limuna Postupak pripreme Prigotavlja se isto kao i savijača npr. od trešanja, samo umjesto trešanja nadijeva se nadjevom od buče i sira. Nadjev: buču očistite, izribajte na ribež, posolite i nakon 20 minuta dobro ocijedite. Dodajte protisnuti sir, vrhnje, topljeni maslac, žutanjak i čvrsto tučeni snijeg. Sve lagano izmiješajte i posipajte po razvučenom tijestu, savijte kao savijaču. Bučnica se peče u umjereno vrućoj pećnici. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1) ‹ Bučnica na Zagorski način najbolji recept Bučnica sa šljivama ›

Sastojci

  • 40 dag brašna
  • 1 dl ulja
  • 5 dag maslaca
  • 50 dag buče
  • malo soli
  • 50 dag svježeg sira
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • sok od limuna

Postupak pripreme

Prigotavlja se isto kao i savijača npr. od trešanja, samo umjesto trešanja nadijeva se nadjevom od buče i sira.

Nadjev: buču očistite, izribajte na ribež, posolite i nakon 20 minuta dobro ocijedite. Dodajte protisnuti sir, vrhnje, topljeni maslac, žutanjak i čvrsto tučeni snijeg. Sve lagano izmiješajte i posipajte po razvučenom tijestu, savijte kao savijaču. Bučnica se peče u umjereno vrućoj pećnici.

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)