Torta od badema

Autor: sntomic   (palac x 28588) |moji recepti

0
6 jaja, odvojeno bjelanci i žumanci 150 g šećera 1 žlica soka od limuna prstohvat soli 120 g mljevenih badema 75 g brašna za fil: 125 g maslaca, omekšali 120 g šećera 120 g mljevenih badema 2 žlice soka od limuna ribana korica jednog limuna 125 ml vrhnja za šlag i još: 5-6 žlica džema od višanja (malo gušćeg) 100 g listića badema za ukrašavanje Priprema torte od badema pripremiti lim , podmazati ga i pobrašniti ili samo obložiti papirom za pečenje...dimenzije 33 x 30 a pećnicu uključiti na 180°C pomiješati brašno i mljevene bademe umutiti snijeg od bjelanaca s malo soli posebno mutiti žumance sa šećerom i limunovim sokom u umućena žimanca naizmjenično od 3-4 puta dodavati snijeg od bjelanaca i mješavinu brašna i badema..poravnati i peći u zagrijanoj pećnici 20 - 25 minuta pečen izvaditi iz lima, ohladiti i prerezati na tri diela tako da se dobiju tri trake dok se kora peče napraviti fil: istući vrhnje za šlag; posebno pjenasto umutiti maslac i šećer, dodati mljevene bademe, limunovu koricu, sok od limuna i tučeno vrhnje; sve skupa izmiješati sastaviti tortu: prvu traku namazati džemom od višanja, staviti drugu traku a nju premazati s polovicom fila...na fil staviti treću traku i cijelu tortu premazati ostatkom fila na suhoj tavi propeći kratko listiće badema, istresti ih na papir za pečenje ili slično da se ohlade pa cijelu toru prekriti njima... neka odstoji par sati na hladnom pa poslužiti...   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+1)
Ova osvježavajuća torta dolazi od soka od limuna i džema od višanja koji torti daju notu svježine...
Recepti - 2 - slika

Sastojci za tortu od badema

  • 6 jaja, odvojeno bjelanci i žumanci
  • 150 g šećera
  • 1 žlica soka od limuna
  • prstohvat soli
  • 120 g mljevenih badema
  • 75 g brašna

za fil:

  • 125 g maslaca, omekšali
  • 120 g šećera
  • 120 g mljevenih badema
  • 2 žlice soka od limuna
  • ribana korica jednog limuna
  • 125 ml vrhnja za šlag

i još:

  • 5-6 žlica džema od višanja (malo gušćeg)
  • 100 g listića badema za ukrašavanje

Priprema torte od badema

  1. pripremiti lim , podmazati ga i pobrašniti ili samo obložiti papirom za pečenje...dimenzije 33 x 30 a pećnicu uključiti na 180°C
  2. pomiješati brašno i mljevene bademe
  3. umutiti snijeg od bjelanaca s malo soli
  4. posebno mutiti žumance sa šećerom i limunovim sokom
  5. u umućena žimanca naizmjenično od 3-4 puta dodavati snijeg od bjelanaca i mješavinu brašna i badema..poravnati i peći u zagrijanoj pećnici 20 - 25 minuta
  6. pečen izvaditi iz lima, ohladiti i prerezati na tri diela tako da se dobiju tri trake
  7. dok se kora peče napraviti fil: istući vrhnje za šlag; posebno pjenasto umutiti maslac i šećer, dodati mljevene bademe, limunovu koricu, sok od limuna i tučeno vrhnje; sve skupa izmiješati
  8. sastaviti tortu: prvu traku namazati džemom od višanja, staviti drugu traku a nju premazati s polovicom fila...na fil staviti treću traku i cijelu tortu premazati ostatkom fila
  9. na suhoj tavi propeći kratko listiće badema, istresti ih na papir za pečenje ili slično da se ohlade pa cijelu toru prekriti njima...
  10. neka odstoji par sati na hladnom pa poslužiti...
     
Prosjek: 4 (+1)
Link izvora / potpis autora: vrtaljica.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Caprese torta - PROČITAJTE Kolač od 6 čaša - PROČITAJTE Kolač od limuna i kokosa - PROČITAJTE Bečka torta od oraha - PROČITAJTE Marokanski kolač od badema i naranči - PROČITAJTE