Caprese torta
odličan recept, s finim sastojcima...
Potrebno je:
- 200 g mljevenih badema
- 100 g sitno izmrvljenih badema
- 200 g ribane čokolade za kuhanje (ja to sameljem skupa s bademima)
- 1 prašak za pecivo
- 200 g maslaca sobne temperature
- 200 g šećera
- 6 kom. jaja
- 1 - 2 žlice likera od čokolade ili kakaa (a ja sam stavila 1 žlicu ruma, nemam liker)
Postupak:
- Napraviti mješavinu od badema, čokolade i praška za pecivo
- Izmiksati maslac sa šećerom dok se ne dobije svijetla krema pa dodavati jedno po jedno jaje
- Umiješati liker, gornju mješavinu badema, čokolade i praška za pecivo i sve lagano žlicom ujednačiti
- Prebaciti u kalup za pečenje obložen pek papirom (ja sam koristila promjer 22 cm) te peći u pećnici zagrijanoj na 190°C oko 35-40 minuta .
- Poslije toga otvoriti malo pećnicu, ostaviti ga desetak minuta te izvaditi na rešetkastu podlogu i ne vaditi iz kalupa dok se potpuno ne ohladi.
- Ohlađenu tortu obilato posuti šećerom u prahu.
Link izvora / potpis autora: vrtaljica.blogspot.com
- Vaše oznake (tagovi): bademi / desert od čokolade / tamna čokolada
- Sastojci: čokolade za kuhanje / jaja / jaje / lagano / liker / maslac / maslaca