Caprese torta

Autor: sntomic   (palac x 113733) |moji recepti

0
200 g mljevenih badema 100 g sitno izmrvljenih badema 200 g ribane čokolade za kuhanje (ja to sameljem skupa s bademima) 1 prašak za pecivo 200 g maslaca sobne temperature 200 g šećera 6 kom. jaja 1 - 2 žlice likera od čokolade ili kakaa (a ja sam stavila 1 žlicu ruma, nemam liker) Postupak: Napraviti mješavinu od badema, čokolade i praška za pecivo Izmiksati maslac sa šećerom dok se ne dobije svijetla krema pa dodavati jedno po jedno jaje Umiješati liker, gornju mješavinu badema, čokolade i praška za pecivo i sve lagano žlicom ujednačiti Prebaciti u kalup za pečenje obložen pek papirom (ja sam koristila promjer 22 cm) te peći u pećnici zagrijanoj na 190°C oko 35-40 minuta . Poslije toga otvoriti malo pećnicu, ostaviti ga desetak minuta te izvaditi na rešetkastu podlogu i ne vaditi iz kalupa dok se potpuno ne ohladi. Ohlađenu tortu obilato posuti šećerom u prahu.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.4 (+5)
odličan recept, s finim sastojcima...
Recepti - 7 - slika

Potrebno je:

  • 200 g mljevenih badema
  • 100 g sitno izmrvljenih badema
  • 200 g ribane čokolade za kuhanje (ja to sameljem skupa s bademima)
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g maslaca sobne temperature
  • 200 g šećera
  • 6 kom. jaja
  • 1 - 2 žlice likera od čokolade ili kakaa (a ja sam stavila 1 žlicu ruma, nemam liker)

Postupak:

  1. Napraviti mješavinu od badema, čokolade i praška za pecivo
  2. Izmiksati maslac sa šećerom dok se ne dobije svijetla krema pa dodavati jedno po jedno jaje
  3. Umiješati liker, gornju mješavinu badema, čokolade i praška za pecivo i sve lagano žlicom ujednačiti
  4. Prebaciti u kalup za pečenje obložen pek papirom (ja sam koristila promjer 22 cm) te peći u pećnici zagrijanoj na 190°C oko 35-40 minuta .
  5. Poslije toga otvoriti malo pećnicu, ostaviti ga desetak minuta te izvaditi na rešetkastu podlogu i ne vaditi iz kalupa dok se potpuno ne ohladi.
  6. Ohlađenu tortu obilato posuti šećerom u prahu.

 

Prosjek: 3.4 (+5)
Link izvora / potpis autora: vrtaljica.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)