Nabujak s crnim vinom
Sastojci:
- 17,5 dag čokolade za kuhanje
- 30 dag maslaca
- 30 dag šećera
- 2 omota vanilin šećera
- 6 jaja
- 1-2 žličice cimeta
- 3 žličice kakaa
- 40 dag brašna
- 1,5 omota praška za pecivo
- 1/4 l suhoga crnog vina
- 1-2 žličice šećera u prahu
Priprema:
Krupnije izribajte 15 dag čokolade.
Masnoću, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Jaja odijelite pa žumanca umiješajte u pjenasto izmiješanu smjesu.
Dodajte cimet i kakao. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i s vinom ga umiješajte u gornju smjesu. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg pa ga sa čokoladom dodajte smjesi i oprezno izmiješajte. Prstenasti oblik dobro namažite i pobrašnite, pa u njega ulijte smjesu i izravnajte je. Stavite u prethodno ugrijanu pećnicu i pecite oko sat i petnaest minuta na 175 stupnjeva. Od ostatka čokolade napravite listiće pa ohlađeni nabujak pospite šećerom u prahu i čokoladnim listićima.
- Vaše oznake (tagovi): nabujak








Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...