Pohane palačinke

recepti_bez_slike
brašno mlijeko dva jaja malo soli  Umutite tijesto za palačinke. Nadjev: malo šunke, salame malo sira, senfa ili vrhnja brašno, jaja i mrvice za uvaljati Priprema 1. NAJPRIJE ISPECITE PALACINKE. DAKAKO BEZ DODATKA ŠECERA. 2. NAREŽIRE NA TANKE ŠNITE ILI NA SITNE KOMADIĆE ,ŠUNKU, ILI SALAMU, UZMITE SIR U  LISTICIMA, AKO NEMATE MOŽE I TVRDI TANKO NAREZAN NA LISTOVE ILI NARIBANI .MALO  SENFA ILI VRHNJA ZA PREMAZIVANJE. 3. PALACINKE PREMAŽITE SA VRHNJEM ILI SENFOM. POSLAŽITE NA TO ŠUNKU. I SIR.DOBRO  ZAROLAJTE.MOŽETE STAVITI CAKALICU DA SE NE ODMOTA. 4. PRIREDITE , BRAŠNO , JAJA I MRVICE ,PA UVALJAJTE PALAČINKE ZA POHANJE.  ISPOHAJTE U ULJU SA SVIH STRANA ,DA DOBIJE ZLATNU BOJU TOLIKO DA SE ISPEKU  JAJA I DA SE POPUSTI SIR.STAVITE NA PAP, PODLOGU DA SE OCIJEDE. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+1) ‹ Pohane palačinke najbolji recept Pohane palačinke ›
Ima puno recepata pohanih palačinki pa evo i moj verzije.

Sastojci:    

  • brašno
  • mlijeko
  • dva jaja
  • malo soli 

Umutite tijesto za palačinke.

Nadjev:

  • malo šunke, salame
  • malo sira, senfa ili vrhnja
  • brašno, jaja i mrvice za uvaljati

Priprema

1. NAJPRIJE ISPECITE PALACINKE. DAKAKO BEZ DODATKA ŠECERA.

2. NAREŽIRE NA TANKE ŠNITE ILI NA SITNE KOMADIĆE ,ŠUNKU, ILI SALAMU, UZMITE SIR U  LISTICIMA, AKO NEMATE MOŽE I TVRDI TANKO NAREZAN NA LISTOVE ILI NARIBANI .MALO  SENFA ILI VRHNJA ZA PREMAZIVANJE.

3. PALACINKE PREMAŽITE SA VRHNJEM ILI SENFOM. POSLAŽITE NA TO ŠUNKU. I SIR.DOBRO  ZAROLAJTE.MOŽETE STAVITI CAKALICU DA SE NE ODMOTA.

4. PRIREDITE , BRAŠNO , JAJA I MRVICE ,PA UVALJAJTE PALAČINKE ZA POHANJE.  ISPOHAJTE U ULJU SA SVIH STRANA ,DA DOBIJE ZLATNU BOJU TOLIKO DA SE ISPEKU  JAJA I DA SE POPUSTI SIR.STAVITE NA PAP, PODLOGU DA SE OCIJEDE.

Prosjek: 4 (+1)
Link izvora / potpis autora: Marina Betić
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)