Pivski kruh

Autor: danmandson   (palac x 6118) |moji recepti

5
60 dkg brašna (glatko) 2 praška za pecivo 2 žlice šećera (jušne žlice) 2 jaja 0,5 l piva (sobne temperature) malo soli (prstohvat) 25 dkg sira (gouda,edamer...) 25 dkg šunke 25 dkg pancete Priprema: Sve sastojke izmiješati mikserom te izliti u duboku (ne preveliku) posudu koja se prije namaže maslom ili margarinom te pospe purom (kukuruznom krupicom) u tankom sloju. Nakon što se smjesa izlije u posudu ponovo se pospe purom (kukuruznom krupicom) u tankom sloju. Stavi se peći u pećnicu na 190 stupnjeva oko 50-ak minuta. Idealno za posluživanje kao predjelo ili uz pračenje utakmica hrvatske reprezentacije (naravno, uz solidne količine piva...)! Dobar tek! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2) ‹ Kukuruzni kruh najbolji recept Smjesovni kruh ›
Recept nije moj, ali je VRHUNSKI!!!
Pivski kruh

Sastojci:

  • 60 dkg brašna (glatko)
  • 2 praška za pecivo
  • 2 žlice šećera (jušne žlice)
  • 2 jaja
  • 0,5 l piva (sobne temperature)
  • malo soli (prstohvat)
  • 25 dkg sira (gouda,edamer...)
  • 25 dkg šunke
  • 25 dkg pancete

Priprema:

Sve sastojke izmiješati mikserom te izliti u duboku (ne preveliku) posudu koja se prije namaže maslom ili margarinom te pospe purom (kukuruznom krupicom) u tankom sloju. Nakon što se smjesa izlije u posudu ponovo se pospe purom (kukuruznom krupicom) u tankom sloju. Stavi se peći u pećnicu na 190 stupnjeva oko 50-ak minuta.

Idealno za posluživanje kao predjelo ili uz pračenje utakmica hrvatske reprezentacije (naravno, uz solidne količine piva...)!

Dobar tek!

Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika blabla's

Dobro, koliko se diže dugo ovaj kruh??????? danmandson, jesi ti probao to napraviti? je da mu je miris jako fini, ali čini mi se da pola dana diže!!!!! I kaj nejde više pive??? Naljutio me ovaj pivski kruh!!!!

2
Slika korisnika danmandson's

Ovj kruh se uopće ne ostavlja da se digne, nego se sastojci izmješaju, uliju u posudu i stave peći( ...uostalom, kao što piše u receptu!).
Kruh se digne prilikom pečenja!
DA, ne samo da sam to probao peći, već ga pećemo barem jednom mjesečno!!!

ZNAČI: samo se pridržavaj recepta i NE MOŽEŠ POGRIJEŠITI!

Pozdrav!
Daniel

Daniel

3
Slika korisnika danmandson's

Ovo morate iskušati!

Daniel