Palačinke sa sirom i suhim šljivama

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 92223) |moji recepti

0
20 dag svježeg sira(za oko 13 palačinki),1 kiselo vrhnje,10 dag šećera,1 vanilija,2 jaja i limunova korica. Od bjelanjaka napraviti snijeg,ostale sastojke zajedno izmiješati mikserom i na kraju kuhačom umiješati snijeg. Na svaku palačinku staviti 2 žlice nadjeva i izrezane,prethodno malo namočene 2 suhe šljive.Palačinku zamotati tako da se preklopi lijeva strana,pa donja strana,pa desna strana i zatim se ostatak zarola.Slagati jednu do druge u posudu za pečenje i preliti ostatkom nadjeva,te posuti šljivama. Staviti u pećnicu na 220°C da se malo zažuti. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+4) ‹ Palačinke sa sirom najbolji recept Palačinke sa špinatom (pržene) ›
Vidim da su palačinke u zadnje vrijeme aktualne,pa evo i jednih mojih.
Recepti - 7 - slika

Od jaja,mlijeka,brašna i malo soli ispeći palačinke.

Smjesa od sira:

20 dag svježeg sira(za oko 13 palačinki),1 kiselo vrhnje,10 dag šećera,1 vanilija,2 jaja i limunova korica.

Od bjelanjaka napraviti snijeg,ostale sastojke zajedno izmiješati mikserom i na kraju kuhačom umiješati snijeg.

Na svaku palačinku staviti 2 žlice nadjeva i izrezane,prethodno malo namočene 2 suhe šljive.Palačinku zamotati tako da se preklopi lijeva strana,pa donja strana,pa desna strana i zatim se ostatak zarola.Slagati jednu do druge u posudu za pečenje i preliti ostatkom nadjeva,te posuti šljivama.

Staviti u pećnicu na 220°C da se malo zažuti.

Prosjek: 4 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Suzana Gleđ's

Pozdrav :H

2
Slika korisnika mamica's

E tako da, jer mi baš malo ispalo, vidjela sam odmah da će moji sve pojesti u sekundi, pa sam dodavala više od duplo više nego što piše. Još kad bi imala suhe bosanske šljive hehe! Hvala, pozz

3
Slika korisnika mamica's

Suzana, mogu se sakriti oni koji misle da su odlične palačinke sa pekmezom, čokoladom, orasima..Mislim, jesu, ali ove sa sirom i šljivama, da prste poližeš...To su sve sastojci za cca 13 palačinki? Malo mi je ispalo, tj bilo, jer su se brzo pojele. Da onda utrostričim smjesu ako trebam ih 30-tak?

4
Slika korisnika Suzana Gleđ's

Naravno,da se nadjev može više puta umnožiti.Za 30-ak bih uzela1-1,5 kg sira,a ostale sastojke x 3.Problem je što moram napisati recept,a radim bez mjere,napamet.Ovaj put sam radila malo,jer ih nije imao tko jesti kao prije.Možete računati 0,5 kg sira na 10 palačinki.