Smjesovni kruh

recepti_bez_slike
10 čaša kukuruznog brašna 1 čaša pšeničnog brašna 0.5 čaše prosenog brašna 0.5 čaše ječmenog brašna 0.5 čaše raženog brašna žlica soli žlica meda Priprema: Ako nemamo neko od vrsta brašna, sameljemo žitarice u mlinčiću za kavu. Zakuhamo 1 l vode sa žlicom soli i žlicom meda. Promiješamo i prosijemo smjesu brašna. Prelijemo smjesu vrućom vodom i miješamo kuhačom dok ne postane kompaktna cjelina. Rukom oblikujemo loptu, mijesimo s vodom i s malo ulja. Još toplo stavljamo u nauljenu tepsiju i pečemo 90 min na 170. Pokrijemo vlažnom krpom. Ovo je stari lički recept.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1) ‹ Pivski kruh najbolji recept Talijanski bijeli kruh ›
Lako probavljivo, bez jaja, mlijeka i time pogodno za vegane

Sastojci:

  • 10 čaša kukuruznog brašna
  • 1 čaša pšeničnog brašna
  • 0.5 čaše prosenog brašna
  • 0.5 čaše ječmenog brašna
  • 0.5 čaše raženog brašna
  • žlica soli
  • žlica meda

Priprema:

Ako nemamo neko od vrsta brašna, sameljemo žitarice u mlinčiću za kavu. Zakuhamo 1 l vode sa žlicom soli i žlicom meda.
Promiješamo i prosijemo smjesu brašna. Prelijemo smjesu vrućom vodom i miješamo kuhačom dok ne postane kompaktna cjelina.
Rukom oblikujemo loptu, mijesimo s vodom i s malo ulja. Još toplo stavljamo u nauljenu tepsiju i pečemo 90 min na 170.
Pokrijemo vlažnom krpom. Ovo je stari lički recept.

 

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: http://food.harmony.hr
  • Vrijeme pripreme: 2 sata
  • Vaše oznake (tagovi): kruh
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)