Smjesovni kruh
Lako probavljivo, bez jaja, mlijeka i time pogodno za vegane
Sastojci:
- 10 čaša kukuruznog brašna
- 1 čaša pšeničnog brašna
- 0.5 čaše prosenog brašna
- 0.5 čaše ječmenog brašna
- 0.5 čaše raženog brašna
- žlica soli
- žlica meda
Priprema:
Ako nemamo neko od vrsta brašna, sameljemo žitarice u mlinčiću za kavu. Zakuhamo 1 l vode sa žlicom soli i žlicom meda.
Promiješamo i prosijemo smjesu brašna. Prelijemo smjesu vrućom vodom i miješamo kuhačom dok ne postane kompaktna cjelina.
Rukom oblikujemo loptu, mijesimo s vodom i s malo ulja. Još toplo stavljamo u nauljenu tepsiju i pečemo 90 min na 170.
Pokrijemo vlažnom krpom. Ovo je stari lički recept.
Link izvora / potpis autora: http://food.harmony.hr
- Vrijeme pripreme: 2 sata
- Vaše oznake (tagovi): kruh