Pirjane lisičice sa slaninom

recepti_bez_slike
50 dag lisičica 15 dag mesnate suhe slanine 2 glavice luka 1 dl kiselog vrhnja 1 žlica maslaca 2 struka vlasca papar, sol Priprema: Lisičice pažljivo očistite, operite i narežite na listiće, a manje prepolovite po duljini ili ih ostavite cijele. Na zagrijanom maslacu popržite na kockice narezanu slaninu, dodajte nasjeckani luk i narezane gljive, posolite, popaprite i pirjajte da gljive omekšaju i da tekućina, koju za vrijeme pirjanja puste, ispari. Zatim u jelo umiješajte kiselo vrhnje, ali ne dopustite da zakipi. Istresite u plitku zdjelu i pospite nasjeckanim vlascem. Poslužite uz salatu od svježeg kupusa, pomiješanu s kuhanim, oguljenim i naribanim krumpirom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+564)
Evo recepta za one koji još nisu probali pirjane lisičice, odlična kombinacija sa slaninom!

Sastojci:

  • 50 dag lisičica
  • 15 dag mesnate suhe slanine
  • 2 glavice luka
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 1 žlica maslaca
  • 2 struka vlasca
  • papar, sol

Priprema:

Lisičice pažljivo očistite, operite i narežite na listiće, a manje prepolovite po duljini ili ih ostavite cijele. Na zagrijanom maslacu popržite na kockice narezanu slaninu, dodajte nasjeckani luk i narezane gljive, posolite, popaprite i pirjajte da gljive omekšaju i da tekućina, koju za vrijeme pirjanja puste, ispari. Zatim u jelo umiješajte kiselo vrhnje, ali ne dopustite da zakipi. Istresite u plitku zdjelu i pospite nasjeckanim vlascem. Poslužite uz salatu od svježeg kupusa, pomiješanu s kuhanim, oguljenim i naribanim krumpirom.

Prosjek: 4 (+564)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)