Pirjana pšenica s lukom

recepti_bez_slike
20 dkg pšenice 2 glavice luka 1 češanj češnjaka 3 rajčice 1 grančica peršinovog lista ulje, sol Priprema: Pšenicu večer prije dobro operite, stavite je u dosta hladne vode i na srednjoj vatri kuhajte samo 30 minuta. Zatim skinite s vatre, na posudu stavite poklopac, dobro ga učvrstite pa cijelu posudu pokrijte pernatim jastukom. Ostavite tako pokriveno preko noći a sutradan će pšenica biti još topla i potpuno skuhana. Tada je ocijedite. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak a zatim oguljene i na komadiće narezane rajčice. Pirjajte zajedno dok sva tekućina ne ispari a zatim dodajte ocijeđenu pšenicu. Posolite i zajedno malo propirjajte. Možete poslužiti sa salatom i prženim ili kuhanim jajima ili s mesom i ribom, kuhanom ili pečenom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)
Inače, pšenicu možete pripraviti i slatku ako je skuhate na ovaj način, zatim ocijedite i dodate mlijeku s medom ili je skuhanu i ocijeđenu sameljete u stroju za mljevenje mesa pa umiješate med ili šećer vanilin-šećer, cimet i mljevene orahe. Možete je držati u hladnjaku nekoliko dana i poslužiti s tučenim slatkim vrhnjem.

Sastojci:

  • 20 dkg pšenice
  • 2 glavice luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 3 rajčice
  • 1 grančica peršinovog lista
  • ulje, sol

Priprema:

Pšenicu večer prije dobro operite, stavite je u dosta hladne vode i na srednjoj vatri kuhajte samo 30 minuta. Zatim skinite s vatre, na posudu stavite poklopac, dobro ga učvrstite pa cijelu posudu pokrijte pernatim jastukom. Ostavite tako pokriveno preko noći a sutradan će pšenica biti još topla i potpuno skuhana. Tada je ocijedite. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak a zatim oguljene i na komadiće narezane rajčice. Pirjajte zajedno dok sva tekućina ne ispari a zatim dodajte ocijeđenu pšenicu. Posolite i zajedno malo propirjajte. Možete poslužiti sa salatom i prženim ili kuhanim jajima ili s mesom i ribom, kuhanom ili pečenom.

 

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)