Pileća salata s balancanama (patliđanima)
Jako osvježavajuće,lako i brzo za pripremit.
SASTAV:
- 0.50kg piletine
- 1 veća balancana
- 5dag pinjola
- 10dag mocarele
- 5 dag gljiva
- bučino ulje
- sok limuna
- začini
PRIGOTOVLJAVANJE:
Balancane isjeći na ploške debljine 0.5cm s korom. Posoliti i ostaviti 30min da puste sok. Poslije ih popržiti na maslinovom ulju i složiti u posudu i začiniti solju,paprom,češnjakom i pokapati bućinim uljem.
Posebno popeći pileća prsa(filete) i ohladiti. Pinjole zgnječit,na krupnije narizati i popeći ih na suhoj tavici da dobiju boju lješnjaka.piletinu isjeći na tanke rezance,dodati pinjole,rezance mocarele i blanširanih gljiva. Začiniti bućinim uljem i sokom od limuna i lagano izmješati. Hladnu salatu servirati u kombinaciji s fetama balancane.
- Sastojci: začini / ulje / patliđan / mozzarella / gljive / bučino ulje / limun / pileća prsa