Pileća salata s balancanama (patliđanima)

Autor: dada27   (palac x 8944) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
0.50kg piletine 1 veća balancana 5dag pinjola 10dag mocarele 5 dag gljiva bučino ulje sok limuna začini PRIGOTOVLJAVANJE: Balancane isjeći na ploške debljine 0.5cm s korom. Posoliti i ostaviti 30min da puste sok. Poslije ih popržiti na maslinovom ulju i složiti u posudu i začiniti solju,paprom,češnjakom i pokapati bućinim uljem. Posebno popeći pileća prsa(filete) i ohladiti. Pinjole zgnječit,na krupnije narizati i popeći ih na suhoj tavici da dobiju boju lješnjaka.piletinu isjeći na tanke rezance,dodati pinjole,rezance mocarele i blanširanih gljiva. Začiniti bućinim uljem i sokom od limuna i lagano izmješati. Hladnu salatu servirati u kombinaciji s fetama balancane. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Jako osvježavajuće,lako i brzo za pripremit.
Pileća salata

SASTAV:

  • 0.50kg piletine
  • 1 veća balancana
  • 5dag pinjola
  • 10dag mocarele
  • 5 dag gljiva
  • bučino ulje
  • sok limuna
  • začini

PRIGOTOVLJAVANJE:

Balancane isjeći na ploške debljine 0.5cm s korom. Posoliti i ostaviti 30min da puste sok. Poslije ih popržiti na maslinovom ulju i složiti u posudu i začiniti solju,paprom,češnjakom i pokapati bućinim uljem.

Posebno popeći pileća prsa(filete) i ohladiti. Pinjole zgnječit,na krupnije narizati i popeći ih na suhoj tavici da dobiju boju lješnjaka.piletinu isjeći na tanke rezance,dodati pinjole,rezance mocarele i blanširanih gljiva. Začiniti bućinim uljem i sokom od limuna i lagano izmješati. Hladnu salatu servirati u kombinaciji s fetama balancane.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)