Salsa
Nedavno sam bila u Kanadi u posjeti sestri i njenoj obitelji. Uz roštilj ona često priprema ovu salsu čiji recept s radošću dijelim.
- po 1 papriku svih boja: crvena, zelena, narančasta, žuta
- 3 kom mladoga luka zajedno s perima
- 1 manji krastavac
- 3 češnja bijeloga luka
- 1 čaša cherry rajčica
- 1 čaša mladog graška, malo prokuhanog
- 1 čaša graha iz konzerve, ispran i ocijedjen
- 1 feferon
- peršin, vlasac, menta, bosiljak, origano, sve sitno nasjeckano
- izgratana kora 1 limuna
- sok od 1 limuna
- 2 žlice maslinovog ulja ili po ukusu
- sol, papar
- Sve sastojke sitno nasjeckati, dodati na sitno nasjeckano začinsko bilje, dobro izmiješati, popapriti, posuti, rendanom korom limuna, posoliti i začiniti limunovim sokom i maslinovim uljem.
- Osim ovih sastojaka moze se dodati kuhani kukuruz, avokado, mlada mahuna i druge vrste graha. Svak sebi može naci idealnu kombinaciju:)
Link izvora / potpis autora: http://vrtaljica.blogspot.com/2012/07/lidijina-salsa-gost-kuhar-i-pozdrav-iz.html
- Vaše oznake (tagovi): salata / povrće / glavno jelo