Pečenka (temeljni recept)

Autor: nena970   (palac x 3495) |moji recepti

0
Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike
3/4 kg do 2 kg mesa  sol  3-5 dkg masti  voda Meso se opere, posoli i stavi u pećnicu da se malo posuši. Mast se ugrije i njome prelije meso te polagano peče. Peče se 1 do 2 sata prema debljini komada. U sok se doda malo vode, a za vrijeme pečenja pečenka se marljivo polijeva. Pečemo li meso u posudi za pečenje s poklopcem ili u električnom loncu, ne treba ga polijevati ni otkrivati sve dotle dok ne bude pečeno. Masnom mesu koje se peče u pečenjari ne treba dodati masti. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+186)

Sastojci:

3/4 kg do 2 kg mesa 

sol 

3-5 dkg masti 

voda

Meso se opere, posoli i stavi u pećnicu da se malo posuši. Mast se ugrije i njome prelije meso te polagano peče. Peče se 1 do 2 sata prema debljini komada. U sok se doda malo vode, a za vrijeme pečenja pečenka se marljivo polijeva. Pečemo li meso u posudi za pečenje s poklopcem ili u električnom loncu, ne treba ga polijevati ni otkrivati sve dotle dok ne bude pečeno. Masnom mesu koje se peče u pečenjari ne treba dodati masti.

Prosjek: 4 (+186)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Kiseli i slatki ribanac s dimljenim svinjskim mesom - PROČITAJTE Šporki makaruli - PROČITAJTE Kokošja juha - PROČITAJTE Francuska pečenka na luku - PROČITAJTE Požeški vinogradarski ćevap - PROČITAJTE