Paprike punjene mesom

Autor: miracool   (palac x 1499) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
40 dag mljevenog miješanog mesa 8 paprika babura 2 žlice riže 1 glavica luka 1 režanj češnjaka 1 jaje 4 dl soka od rajčice 3 žlice brašna 1 grančica peršinovog lista mljevena crvena paprika (slatka) ulje šećer papar sol Priprema: Paprike dobro operite i ocijedite. Zatim oštrim nožem oko peteljki načinite krug pa ih izvadite zajedno sa sjemenkama i očistite od žilica. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, opranu rižu, nasjeckani luk, češnjak i peršinov list, jaje, posolite, popaprite i izmiješajte. Ovim nadjevom pomoću žličice punite očišćene paprike pa ih poslažite samo u jednom sloju u široku posudu s otvorom prema gore. Zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte na srednjoj vatri. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte tople vode. Kad su paprike potpuno skuhane, dodajte im sok od rajčice i pustite da zakipi. Tada dodajte zapržak: na ulju poprženo brašno i mljevenu papriku, posolite, pošećerite žlićicom šećera i na laganoj vatri kuhajte oko 10 minuta. Poslužite s pireom od krumpira.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+112)

Sastojci:

  • 40 dag mljevenog miješanog mesa
  • 8 paprika babura
  • 2 žlice riže
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 jaje
  • 4 dl soka od rajčice
  • 3 žlice brašna
  • 1 grančica peršinovog lista
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • šećer
  • papar
  • sol

Priprema:

Paprike dobro operite i ocijedite. Zatim oštrim nožem oko peteljki načinite krug pa ih izvadite zajedno sa sjemenkama i očistite od žilica. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, opranu rižu, nasjeckani luk, češnjak i peršinov list, jaje, posolite, popaprite i izmiješajte. Ovim nadjevom pomoću žličice punite očišćene paprike pa ih poslažite samo u jednom sloju u široku posudu s otvorom prema gore. Zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte na srednjoj vatri. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte tople vode. Kad su paprike potpuno skuhane, dodajte im sok od rajčice i pustite da zakipi. Tada dodajte zapržak: na ulju poprženo brašno i mljevenu papriku, posolite, pošećerite žlićicom šećera i na laganoj vatri kuhajte oko 10 minuta. Poslužite s pireom od krumpira.

 

Prosjek: 5 (+112)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika maza's

vidiš, ovo varanje sa sojom ti uopće nije loša ideja (zaboravila si napisati da se i na novčaniku pozna :) osim što je zdravo).
Imam nešto paprika iz vrta, nisu baš nešto posebne za jelo (tanke i dosta žilave), ali za kuhanje će biti izvrsne.

2
Slika korisnika zdravkica's

kada god radim neko jelo sa mljevenim mesom, amlo "prevarim" sa sojinim ljuspicama. Malo ih prokuham u slanoj vodi i pomiješam sa mljevenim mesom. Zapravo se to malo soje ni ne osjeti, ali mi je važno da je ima jer je tada nešto niži glikemijski inedks (problemi sa jetrom).
Radila sam ovaj recept i ispao mi je odličan! preporučam svakako!