Paprike punjene mesom

Sastojci:
- 40 dag mljevenog miješanog mesa
- 8 paprika babura
- 2 žlice riže
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 1 jaje
- 4 dl soka od rajčice
- 3 žlice brašna
- 1 grančica peršinovog lista
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje
- šećer
- papar
- sol
Priprema:
Paprike dobro operite i ocijedite. Zatim oštrim nožem oko peteljki načinite krug pa ih izvadite zajedno sa sjemenkama i očistite od žilica. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, opranu rižu, nasjeckani luk, češnjak i peršinov list, jaje, posolite, popaprite i izmiješajte. Ovim nadjevom pomoću žličice punite očišćene paprike pa ih poslažite samo u jednom sloju u široku posudu s otvorom prema gore. Zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte na srednjoj vatri. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte tople vode. Kad su paprike potpuno skuhane, dodajte im sok od rajčice i pustite da zakipi. Tada dodajte zapržak: na ulju poprženo brašno i mljevenu papriku, posolite, pošećerite žlićicom šećera i na laganoj vatri kuhajte oko 10 minuta. Poslužite s pireom od krumpira.
- Vrijeme pripreme: 2 sata
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): paprike punjene mesom
- Sastojci: ulje / sol / šećer / riža / rajčice / peršinov list / paprike / papar / mljeveno meso / mljevena crvena paprika / luk / jaje / češnjak / brašno







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
vidiš, ovo varanje sa sojom ti uopće nije loša ideja (zaboravila si napisati da se i na novčaniku pozna :) osim što je zdravo).
Imam nešto paprika iz vrta, nisu baš nešto posebne za jelo (tanke i dosta žilave), ali za kuhanje će biti izvrsne.
kada god radim neko jelo sa mljevenim mesom, amlo "prevarim" sa sojinim ljuspicama. Malo ih prokuham u slanoj vodi i pomiješam sa mljevenim mesom. Zapravo se to malo soje ni ne osjeti, ali mi je važno da je ima jer je tada nešto niži glikemijski inedks (problemi sa jetrom).
Radila sam ovaj recept i ispao mi je odličan! preporučam svakako!