Oslić u umaku od kopra

Autor: čvarak   (palac x 1055) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
75 dag zamrznutih fileta oslića 1 žumance 2 žlice brašna 4 žlice kiselog vrhnja 3 dl mlijeka 1 lovorov list 1 žlica limunovog soka 1 grančica kopra 1 grančica celerovog lista ulje vegeta sol Priprema: Ribu narežite na komede dok je još zamrznuta. Zatim je stavite da se kuha u posoljenoj vodi s lovorovim listom, grančicom celerovog lista i žlicom limunovog soka. Istovremeno na ulju popržite brašno, dodajte nasjeckani kopar, zalijte mlijekom i na laganoj vatri kuhajte da se umak zgusne. Posolite i dodajte malo vegete. U umak umiješajte kiselo vrhnje, žumance i limunov sok. Kuhanu ribu ocijedite, stavite u prikladnu posudu i prelij te pripravljenim umakom od kopra. Poslužite uz rižu, koju ste pripravili pirjanjem svezicom narezanog povrća za juhu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+880)

Sastojci:

  • 75 dag zamrznutih fileta oslića
  • 1 žumance
  • 2 žlice brašna
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 3 dl mlijeka
  • 1 lovorov list
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 grančica kopra
  • 1 grančica celerovog lista
  • ulje
  • vegeta
  • sol

Priprema:

Ribu narežite na komede dok je još zamrznuta. Zatim je stavite da se kuha u posoljenoj vodi s lovorovim listom, grančicom celerovog lista i žlicom limunovog soka. Istovremeno na ulju popržite brašno, dodajte nasjeckani kopar, zalijte mlijekom i na laganoj vatri kuhajte da se umak zgusne. Posolite i dodajte malo vegete.

U umak umiješajte kiselo vrhnje, žumance i limunov sok. Kuhanu ribu ocijedite, stavite u prikladnu posudu i prelij te pripravljenim umakom od kopra. Poslužite uz rižu, koju ste pripravili pirjanjem svezicom narezanog povrća za juhu.

Prosjek: 4 (+880)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)