Umak od kopra
Uz laganu ljetnu kuhinju, kuhano meso, povrće iz juhe ili mladi pečeni krumpir, ovaj jednostavni aromatični umak idealan je dodatak.
Sastojci
- vezica kopra
- 2 žlice brašna
- 2 dcl vode
Postupak pripreme
U posudu uliti maslac ili ulje tako da pokrije dno i lagano zagrijati. Dodati 2 žlice brašna i malo zapržiti, neprestano mješati. Treba paziti da brašno ne posmeđi, nego tek lagano požuti, pa dodati kopar i vodu. Kuhati desetak minuta i po potrebi dodati još vode ukoliko želite rjeđi umak.







Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
recept nije loš ali ja pravim drugačije. malo brašna , maslac i onda malko zagrijem dodam kopar i unutra mlijeko , sol i malko octa sve zaviski koliko se voli kiselo prokuham i na kraju dodam kiselog vrhnja.
Dobar tek
I ja tako radim slicno. Umjesto vode dodam juhu (prije nego se zakuhaju rezanci) jer se obicno uz sos jede nekakvo kuhano meso.
http://moja-kuhinja.com/topli-umaci/kopar-sos.html
Moj omiljeni sos :-)
poz