Varivo od krastavaca

Autor: LanaM   (palac x 40427) |moji recepti

0
50 g putra 1/2 žličice kimla 1 žlicu brašna 2 režnja češnjaka 3  (velika,debela)krastavca sol, papar 3-4 žlice kiselog vrhnja oko 1 dl čvrstog jogurta 1 žlica sitno rezanog kopra Priprema: Krastavce oguliti i narezati na tanke ploškice, posoliti i ostaviti da odstoje dok ne puste vodu,dobro iscjediti. Putar otopiti pa dodati brašno i kiml, pržiti stalno mješajući do zlatne boje i u vruće dodati narezani češnjak, promješati. Dodati krastavce, dobro promješati, doliti vode toliko da pokrije krastavce. Dodati vrhnje, mješati, po potrebi dodati soli, kad zakuha malo smanjiti i kuhati 5 minuta. Dodati jogurt i čekati da opet zakuha, maknuti s vatre, dodati kopari i popariti.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)
Malo sam za promjenu radila tople krastavce, inače često radim hladnu juhu od sirovih krastavaca, a ovo je isto kao i varivo od buče.
Recepti - 1 - slika

Sastojci:

  • 50 g putra
  • 1/2 žličice kimla
  • 1 žlicu brašna
  • 2 režnja češnjaka
  • 3  (velika,debela)krastavca
  • sol, papar
  • 3-4 žlice kiselog vrhnja
  • oko 1 dl čvrstog jogurta
  • 1 žlica sitno rezanog kopra
Priprema:

Krastavce oguliti i narezati na tanke ploškice, posoliti i ostaviti da odstoje dok ne puste vodu,dobro iscjediti.
Putar otopiti pa dodati brašno i kiml, pržiti stalno mješajući do zlatne boje i u vruće dodati narezani češnjak, promješati.
Dodati krastavce, dobro promješati, doliti vode toliko da pokrije krastavce.
Dodati vrhnje, mješati, po potrebi dodati soli, kad zakuha malo smanjiti i kuhati 5 minuta.
Dodati jogurt i čekati da opet zakuha, maknuti s vatre, dodati kopari i popariti.

 

 

Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)