Omlet sa mladim lukom i chorizo salamom
jedno proljetno,lagano i brzo jelo
Sastojci
- 3 kom jaja
- 2 kom mladog luka
- 5-6 kolutića chorizo salame
- 1.5 žlica maslinovog ulja
- sol po potrebi
- papar po okusu
Priprema
1. Luk oprati,ocistiti i narezati na kolutice,poprziti kratko ulju zatim dodati chorizo salamu narezanu na tanke kolutice te sve skupa jos malo prziti.
2. Dodati izmucena jaja,zatim posoliti i popapriti ali minimalno jer zbog choriza nije potrebno.
Peci na laganoj vatri,jer omlet mora biti socan i mekan.
Posluziti sa przenim tostijem.








Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...