Okruglice od krumpira

recepti_bez_slike
75 dag krumpira 15 dag brašna 1 jaje 1 žlica masti ili margarina 10 dag krušnih mrvica 1 grančica peršinovog lista prstohvat kumina ulje, sol Priprema: Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga još toplog ogulite i protisnite. U posve ohlađeni krumpir dodajte omekšalu mast ili margarin, jaje, nasjeckani peršinov list, mljeveni kumin i brašno, pa umijesite čvršće tijesto. Tada od ovog tijesta pobrašnjenim dlanovima oblikujte veće okruglice. Stavljajte ih u posoljenu kipuću vodu i kuhajte 5 minuta pokrivene, a onda otklopite i kuhajte do kraja, tj. dok sve okruglice ne isplivaju na površinu vode. Pažljivo ih vadite iz vode rupičastom žlicom, stavljajte u dublju zdjelu pa svaki red prelijte zagrijanim uljem i pospite na ulju poprženim mrvicama. Poslužite ih tople kao prilog uz mesna jela pripravljena s umakom, zatim uz pit jano povrće ili kao samostalno jelo uz salatu od povrća.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+637) ‹ Okruglice od kruha najbolji recept Okruglice od žemlji ›
ove okruglice znam spremiti kad mi ostane pire krumpira ili previše kuhanog krumpira za knedle. Bude mi žao baciti ga pa spremim ukusne okruglice ua večeru ili drugi dan.

Sastojci:

  • 75 dag krumpira
  • 15 dag brašna
  • 1 jaje
  • 1 žlica masti ili margarina
  • 10 dag krušnih mrvica
  • 1 grančica peršinovog lista
  • prstohvat kumina
  • ulje, sol

Priprema:

Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga još toplog ogulite i protisnite. U posve ohlađeni krumpir dodajte omekšalu mast ili margarin, jaje, nasjeckani peršinov list, mljeveni kumin i brašno, pa umijesite čvršće tijesto. Tada od ovog tijesta pobrašnjenim dlanovima oblikujte veće okruglice. Stavljajte ih u posoljenu kipuću vodu i kuhajte 5 minuta pokrivene, a onda otklopite i kuhajte do kraja, tj. dok sve okruglice ne isplivaju na površinu vode. Pažljivo ih vadite iz vode rupičastom žlicom, stavljajte u dublju zdjelu pa svaki red prelijte zagrijanim uljem i pospite na ulju poprženim mrvicama. Poslužite ih tople kao prilog uz mesna jela pripravljena s umakom, zatim uz pit jano povrće ili kao samostalno jelo uz salatu od povrća.

 

Prosjek: 4 (+637)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)