Marmelada od naranče i mrkve

Autor: tatjana   (palac x 19788) |moji recepti

5
6 naranči 30 dkg mrkve 60 dkg šećera 20 dcl vode 1 vanilin šećer 1/2 vrećice želina Priprema Tri naranče oguliti, odstraniti bijele kožice i potpuno čisto meso naranči nasjeckati na komadiće, a preostale tri naranče iscijediti u sok. Mrkvu oguliti i što sitnije naribati pa u lonac s debljim dnom (koji je idealan za kuhanje džemova) narezane naranče, ribanu mrkvu, sok od naranče, vodu, šećer i vanilin šećer. Sve dobro izmiješati i kuhati na srednje jakoj vatri uz neprestano miješanje dok ne zavrije, nakon čega smanjiti vatru i kuhati još desetak minuta i dalje uz neprestano miješanje. Želin pomiješati s žličicom ili dvije šećera i umješati u masu pa kad opet zavri, kuhati još oko 3-5 minuta uz stalno miješanje. Marmelada je spremna za uliti u čiste i zagrijane staklenke, zatvoriti i okrenuti na poklopac i pustiti da tako stoji 10-ak minuta pa ju okrenuti na pravu stranu, pustiti da se ohladi. Originalane slike i recept može se pronaći na linku.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Naranče i mrkva – nisu li vitamini prva asocijacija? A ima li bolje nego započeti dan zdravim doručkom punim vitamina, a još ako je ovako slatko i ukusno zapakirano u marmeladu...
Naranče i mrkva

Recept smo preuzeli od blogerice Home-made by B. kojoj je mrkva jedna od omiljenih namirnica.

Sastojci

  • 6 naranči
  • 30 dkg mrkve
  • 60 dkg šećera
  • 20 dcl vode
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 vrećice želina

Priprema

Tri naranče oguliti, odstraniti bijele kožice i potpuno čisto meso naranči nasjeckati na komadiće, a preostale tri naranče iscijediti u sok. Mrkvu oguliti i što sitnije naribati pa u lonac s debljim dnom (koji je idealan za kuhanje džemova) narezane naranče, ribanu mrkvu, sok od naranče, vodu, šećer i vanilin šećer. Sve dobro izmiješati i kuhati na srednje jakoj vatri uz neprestano miješanje dok ne zavrije, nakon čega smanjiti vatru i kuhati još desetak minuta i dalje uz neprestano miješanje.
Želin pomiješati s žličicom ili dvije šećera i umješati u masu pa kad opet zavri, kuhati još oko 3-5 minuta uz stalno miješanje.

Marmelada je spremna za uliti u čiste i zagrijane staklenke, zatvoriti i okrenuti na poklopac i pustiti da tako stoji 10-ak minuta pa ju okrenuti na pravu stranu, pustiti da se ohladi.

Originalane slike i recept može se pronaći na linku.
 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika sweety's

ovo mi se bas svidja, super kombinacija.... morat cu probati