Marinirani poriluk

Autor: LanaM   (palac x 33577) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
60 dkg mladog, tankog poriluka 1 crvena paprika 7-8 otkoštenih crnih maslina sok od jednog limuna 2 marinirana slana inčuna maslinovo ulje svežnjić svježeg peršina sol po ukusu 1 žlica octa od bijelog vina 1 žlica bijelog vina Priprema: Očistiti poriluk i narezati ga po dužini na 5-6 cm dugačke komade pa ih staviti u lonac i uliti vode toliko da pokrije povrće. Dodati žlicu bijelog vina i posoliti. Lonac poklopiti i kuhati na jakoj vatri dok ne zavrije, pa smanjiti vatru i kuhati još otprilike 7 minuta. Dok se poriluk kuha, očistiti papriku i narezati ju na kockice, narezati masline, usitniti peršin i inčune. Sve izmiješati, dodati sok od limuna i maslinovo ulje i ocat. Kad je poriluk kuhan, maknuti s vatre, izvaditi iz lonca na tanjur i preliti začinjenim paprikama i maslinama i sve dobro izmiješati. Ostaviti sat vremena da se ohladi, često miješajući da se svi sastojci dobro prožmu pa poslužiti.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Za salatu ili prilog mesnom jelu, pripremite poriluk malo drugačije nego što je uobičajeno na varivo.

Sastojci:

  • 60 dkg mladog, tankog poriluka
  • 1 crvena paprika
  • 7-8 otkoštenih crnih maslina
  • sok od jednog limuna
  • 2 marinirana slana inčuna
  • maslinovo ulje
  • svežnjić svježeg peršina
  • sol po ukusu
  • 1 žlica octa od bijelog vina
  • 1 žlica bijelog vina

Priprema:

Očistiti poriluk i narezati ga po dužini na 5-6 cm dugačke komade pa ih staviti u lonac i uliti vode toliko da pokrije povrće. Dodati žlicu bijelog vina i posoliti. Lonac poklopiti i kuhati na jakoj vatri dok ne zavrije, pa smanjiti vatru i kuhati još otprilike 7 minuta.

Dok se poriluk kuha, očistiti papriku i narezati ju na kockice, narezati masline, usitniti peršin i inčune. Sve izmiješati, dodati sok od limuna i maslinovo ulje i ocat.

Kad je poriluk kuhan, maknuti s vatre, izvaditi iz lonca na tanjur i preliti začinjenim paprikama i maslinama i sve dobro izmiješati. Ostaviti sat vremena da se ohladi, često miješajući da se svi sastojci dobro prožmu pa poslužiti.
 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)