Piletina na mediteranski

Autor: sntomic   (palac x 98884) |moji recepti

0
pile izrezano na komade ( ja sam imala 2 para prsa i 2 batka) 1 kapulu (luk) izrezanu na polumjesece :) 1 svežnjić začinskog bilja (timijan, lovorv list, bosiljak, ruzmarin,...) oko 400 g zrelije rajčice, oguljene i izrezane na sitno (ili konzerva od 400 g sjeckane rajčice) 2 žlice koncentrata rajčice 10 - tak crnih maslina, malo zgnječenih 1 čaša bijelog vina 4 češnja češnjaka, sitno narezana nasjeckanog prešina maslinovo ulje sol i svježe mljeveni papar Priprema: Piletinu posoliti i popapriti, ulje ugrijati u većoj tavi pa piletinu dobro ispeći sa svih strana (raditi na dva puta ako je manja tava), pržiti je oko 10 minuta.. Izvaditi piletinu i držati je na toplom, na isto ulje dodati kapulu i pirjati je oko minute miješajući...dodati vino i svežnjić začinskog bilja, miješati i pirajti dak se vino ne reducira na pola..dodati rajčice, koncentrat rajčice, masline i kuhati oko 3 - 5 minuta na jačoj vatri mješajući stalno. Vratiti piletinu u tavu, izmiješati, poklopiti i kuhati 15 minuta ili dok se piletina ne skuha.. Pomijašati bijeli luk, peršin i posuti, služiti vruće. * možete poslužiti samo ili s nekim prilogom (krumpir, pasta, riža, ili ....)   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2 (+2)
Odlična kombinacija
Recepti - 1 - slika

Sastojci:

  • pile izrezano na komade ( ja sam imala 2 para prsa i 2 batka)
  • 1 kapulu (luk) izrezanu na polumjesece :)
  • 1 svežnjić začinskog bilja (timijan, lovorv list, bosiljak, ruzmarin,...)
  • oko 400 g zrelije rajčice, oguljene i izrezane na sitno (ili konzerva od 400 g sjeckane rajčice)
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 10 - tak crnih maslina, malo zgnječenih
  • 1 čaša bijelog vina
  • 4 češnja češnjaka, sitno narezana
  • nasjeckanog prešina
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar

Priprema:

Piletinu posoliti i popapriti, ulje ugrijati u većoj tavi pa piletinu dobro ispeći sa svih strana (raditi na dva puta ako je manja tava), pržiti je oko 10 minuta..
Izvaditi piletinu i držati je na toplom, na isto ulje dodati kapulu i pirjati je oko minute miješajući...dodati vino i svežnjić začinskog bilja, miješati i pirajti dak se vino ne reducira na pola..dodati rajčice, koncentrat rajčice, masline i kuhati oko 3 - 5 minuta na jačoj vatri mješajući stalno. Vratiti piletinu u tavu, izmiješati, poklopiti i kuhati 15 minuta ili dok se piletina ne skuha..
Pomijašati bijeli luk, peršin i posuti, služiti vruće.
* možete poslužiti samo ili s nekim prilogom (krumpir, pasta, riža, ili ....)

 

Prosjek: 2 (+2)
Link izvora / potpis autora: http://vrtaljica.blogspot.com/2013/08/piletina-na-mediteranski_27.html
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)