Mamina mesna štruca

recepti_bez_slike
2 kriške bijelog kruha (poput ciabatte) jedanveliki crveni luk 4 češnja češnjaka malo majčine dušice jedansvežanj peršina pola limuna jedna žličica komorača jedna žličica sjemenki papra 100 g ulja suhe rajčice 2 žlice zelenih masline bez koštica jedna žlica kapara 600 g miješanog mljevenog mesa 2 jaja (veličina M) sol prstohvat čilija u prahu 250 grama cherry rajčice jedna žličica šećera 2 žlice maslinovog ulja Priprema: Kruh staviti u zdjelu. Politi toplom vodom i ostaviti da se smekša. U međuvremenu, luk i češnjak oguliti i sitno nasjeckati. Peršin isto sitno isjeckajte. Limun oprati toplom vodom, također vrlo sitno izrezati. Sada Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Sušene rajčice sitno isjeckajte s maslinama i kaparima. Luk, češnjak, limun, bilje i ostale začine stavite u zdjelu. Dodajte mljeveno meso, stavite jaja u zdjelu. Kriške kruha natrganjte na komade i stavite u zdjelu. Sada sve posolite i dodajte chili. S rukama umijesiti tako dugo dok se sve ne poveže u jednu smjesu. Smjesu oblikovati u oblik kruha, tj. štruce. Operite cherry rajčice, narežite ih na pola, raširite uz mesnu štrucu i posuti sa šećerom. Dodati maslinovo ulje. Pecite u pećnici (srednji nivo) oko jedansat. U najdeblji dio mesne štruce nabodite drvenu čačkalicu ili drveni štapić. Sok koji isteče van, mora biti bistar. Ako je on još uvijek crvenkast, štruca nije pečena do kraja već ju i dalje pecite u pećnici. Ako je gotova, izrezati na kriške rajčice i poslužite ih, uz kruh i salatu ili povrće, npr. špinat s limunom i češnjakom kao prilog. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+389)
Ovo jelo me jako podsjeća na nedjeljni ručak kod mojih roditelja. Ponekad bi ju napunila s akuhanim jajima. Kako god bilo, ovo mi je jedno od boljih jela od mljevenog mesa.

Sastojci:

  • 2 kriške bijelog kruha (poput ciabatte)
  • jedanveliki crveni luk
  • 4 češnja češnjaka
  • malo majčine dušice
  • jedansvežanj peršina
  • pola limuna
  • jedna žličica komorača
  • jedna žličica sjemenki papra
  • 100 g ulja
  • suhe rajčice
  • 2 žlice zelenih masline bez koštica
  • jedna žlica kapara
  • 600 g miješanog mljevenog mesa
  • 2 jaja (veličina M)
  • sol
  • prstohvat čilija u prahu
  • 250 grama cherry rajčice
  • jedna žličica šećera
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

Kruh staviti u zdjelu. Politi toplom vodom i ostaviti da se smekša. U međuvremenu, luk i češnjak oguliti i sitno nasjeckati. Peršin isto sitno isjeckajte. Limun oprati toplom vodom, također vrlo sitno izrezati.
Sada Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Sušene rajčice sitno isjeckajte s maslinama i kaparima. Luk, češnjak, limun, bilje i ostale začine stavite u zdjelu. Dodajte mljeveno meso, stavite jaja u zdjelu. Kriške kruha natrganjte na komade i stavite u zdjelu. Sada sve posolite i dodajte chili. S rukama umijesiti tako dugo dok se sve ne poveže u jednu smjesu.
Smjesu oblikovati u oblik kruha, tj. štruce. Operite cherry rajčice, narežite ih na pola, raširite uz mesnu štrucu i posuti sa šećerom. Dodati maslinovo ulje. Pecite u pećnici (srednji nivo) oko jedansat.
U najdeblji dio mesne štruce nabodite drvenu čačkalicu ili drveni štapić. Sok koji isteče van, mora biti bistar. Ako je on još uvijek crvenkast, štruca nije pečena do kraja već ju i dalje pecite u pećnici. Ako je gotova, izrezati na kriške rajčice i poslužite ih, uz kruh i salatu ili povrće, npr. špinat s limunom i češnjakom kao prilog.

Prosjek: 5 (+389)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika mare's

nikad nisam stavljala toliko sastojaka (mislim da ih niti nemam sad u kuhinji sve sa popisa), ali mroa da je ok okus jer je baš bogat začinima.Zanima me kako će ispasti rajčice i koji okus će pobrati štruca. Do sad sam radila samo punjenu i to 2-3 puta sveukupno.