Mamina mesna štruca

Sastojci:
- 2 kriške bijelog kruha (poput ciabatte)
- jedanveliki crveni luk
- 4 češnja češnjaka
- malo majčine dušice
- jedansvežanj peršina
- pola limuna
- jedna žličica komorača
- jedna žličica sjemenki papra
- 100 g ulja
- suhe rajčice
- 2 žlice zelenih masline bez koštica
- jedna žlica kapara
- 600 g miješanog mljevenog mesa
- 2 jaja (veličina M)
- sol
- prstohvat čilija u prahu
- 250 grama cherry rajčice
- jedna žličica šećera
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Kruh staviti u zdjelu. Politi toplom vodom i ostaviti da se smekša. U međuvremenu, luk i češnjak oguliti i sitno nasjeckati. Peršin isto sitno isjeckajte. Limun oprati toplom vodom, također vrlo sitno izrezati.
Sada Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Sušene rajčice sitno isjeckajte s maslinama i kaparima. Luk, češnjak, limun, bilje i ostale začine stavite u zdjelu. Dodajte mljeveno meso, stavite jaja u zdjelu. Kriške kruha natrganjte na komade i stavite u zdjelu. Sada sve posolite i dodajte chili. S rukama umijesiti tako dugo dok se sve ne poveže u jednu smjesu.
Smjesu oblikovati u oblik kruha, tj. štruce. Operite cherry rajčice, narežite ih na pola, raširite uz mesnu štrucu i posuti sa šećerom. Dodati maslinovo ulje. Pecite u pećnici (srednji nivo) oko jedansat.
U najdeblji dio mesne štruce nabodite drvenu čačkalicu ili drveni štapić. Sok koji isteče van, mora biti bistar. Ako je on još uvijek crvenkast, štruca nije pečena do kraja već ju i dalje pecite u pećnici. Ako je gotova, izrezati na kriške rajčice i poslužite ih, uz kruh i salatu ili povrće, npr. špinat s limunom i češnjakom kao prilog.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 5
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / mljeveno meso / kruh
- Sastojci: špinat / sol / rajčice / peršin / mljeveno meso / maslinovo ulje / masline / luk / limun / kruh / komorač / jaja / crveni luk / čili / češnjak







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
nikad nisam stavljala toliko sastojaka (mislim da ih niti nemam sad u kuhinji sve sa popisa), ali mroa da je ok okus jer je baš bogat začinima.Zanima me kako će ispasti rajčice i koji okus će pobrati štruca. Do sad sam radila samo punjenu i to 2-3 puta sveukupno.