Mamina mesna štruca

Sastojci:
- 2 kriške bijelog kruha (poput ciabatte)
- jedanveliki crveni luk
- 4 češnja češnjaka
- malo majčine dušice
- jedansvežanj peršina
- pola limuna
- jedna žličica komorača
- jedna žličica sjemenki papra
- 100 g ulja
- suhe rajčice
- 2 žlice zelenih masline bez koštica
- jedna žlica kapara
- 600 g miješanog mljevenog mesa
- 2 jaja (veličina M)
- sol
- prstohvat čilija u prahu
- 250 grama cherry rajčice
- jedna žličica šećera
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Kruh staviti u zdjelu. Politi toplom vodom i ostaviti da se smekša. U međuvremenu, luk i češnjak oguliti i sitno nasjeckati. Peršin isto sitno isjeckajte. Limun oprati toplom vodom, također vrlo sitno izrezati.
Sada Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Sušene rajčice sitno isjeckajte s maslinama i kaparima. Luk, češnjak, limun, bilje i ostale začine stavite u zdjelu. Dodajte mljeveno meso, stavite jaja u zdjelu. Kriške kruha natrganjte na komade i stavite u zdjelu. Sada sve posolite i dodajte chili. S rukama umijesiti tako dugo dok se sve ne poveže u jednu smjesu.
Smjesu oblikovati u oblik kruha, tj. štruce. Operite cherry rajčice, narežite ih na pola, raširite uz mesnu štrucu i posuti sa šećerom. Dodati maslinovo ulje. Pecite u pećnici (srednji nivo) oko jedansat.
U najdeblji dio mesne štruce nabodite drvenu čačkalicu ili drveni štapić. Sok koji isteče van, mora biti bistar. Ako je on još uvijek crvenkast, štruca nije pečena do kraja već ju i dalje pecite u pećnici. Ako je gotova, izrezati na kriške rajčice i poslužite ih, uz kruh i salatu ili povrće, npr. špinat s limunom i češnjakom kao prilog.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 5
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / mljeveno meso / kruh
- Sastojci: špinat / sol / rajčice / peršin / mljeveno meso / maslinovo ulje / masline / luk / limun / kruh / komorač / jaja / crveni luk / čili / češnjak







Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
nikad nisam stavljala toliko sastojaka (mislim da ih niti nemam sad u kuhinji sve sa popisa), ali mroa da je ok okus jer je baš bogat začinima.Zanima me kako će ispasti rajčice i koji okus će pobrati štruca. Do sad sam radila samo punjenu i to 2-3 puta sveukupno.