Lovačke okruglice

recepti_bez_slike
8 dag suhe slanine 6 kriški suhog kruha bez korice 2 kriške suhog kruha s koricom 3 dl mlijeka 1 jaje 1 češanj češnjaka 3 žlice brašna 2 grančice peršinovog lista ulje, papar, sol Priprema: Kruh bez korice namočite u mlijeku, a zatim ga istisnite. Posebno na zagrijanom ulju popržite slaninu narezanu na kockice, zatim je izvadite iz masnoće pa na istoj masnoći popržite na kockice narezan kruh s koricom. Ohladite i poprženu slaninu i popržene kockice kruha. Zatim u dubljoj zdjeli pomiješajte istisnuti kruh, poprženu slaninu i kockice kruha, žlicu ulja (ili masti), jaje, brašno, nasjeckani peršinov list i češnjak, posolite, popaprite pa sve lagano sjedinite. Od ove smjese mokrim dlanovima oblikujte veće okruglice. Stavljajte ih u posoljenu kipuću vodu i kuhajte 5 minuta pokrivene, a onda otkrijte i kuhajte do kraja, tj. dok sve okruglice ne isplivaju na površinu vode. Pažljivo ih vadite iz vode rupičastom žlicom, stavljajte ih u dublju zdjelu i prelijte zagrijanim uljem, a po želji pospite poprženim mrvicama. Okruglice poslužite uz divljač pripravljenu kao gulaš i druga jela s umakom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+3) ‹ Knedle sa šljivama najbolji recept Okruglice od kruha ›
Moja mama uz gulaše i umake najčešće radi upravo ove okruglice pa sam i ja njima zamjenila tjesteninu ili pire krumpir kao prilog.

Sastojci:

  • 8 dag suhe slanine
  • 6 kriški suhog kruha bez korice
  • 2 kriške suhog kruha s koricom
  • 3 dl mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 češanj češnjaka
  • 3 žlice brašna
  • 2 grančice peršinovog lista
  • ulje, papar, sol

Priprema:

Kruh bez korice namočite u mlijeku, a zatim ga istisnite. Posebno na zagrijanom ulju popržite slaninu narezanu na kockice, zatim je izvadite iz masnoće pa na istoj masnoći popržite na kockice narezan kruh s koricom. Ohladite i poprženu slaninu i popržene kockice kruha. Zatim u dubljoj zdjeli pomiješajte istisnuti kruh, poprženu slaninu i kockice kruha, žlicu ulja (ili masti), jaje, brašno, nasjeckani peršinov list i češnjak, posolite, popaprite pa sve lagano sjedinite. Od ove smjese mokrim dlanovima oblikujte veće okruglice. Stavljajte ih u posoljenu kipuću vodu i kuhajte 5 minuta pokrivene, a onda otkrijte i kuhajte do kraja, tj. dok sve okruglice ne isplivaju na površinu vode. Pažljivo ih vadite iz vode rupičastom žlicom, stavljajte ih u dublju zdjelu i prelijte zagrijanim uljem, a po želji pospite poprženim mrvicama. Okruglice poslužite uz divljač pripravljenu kao gulaš i druga jela s umakom.

Prosjek: 3.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)