Knedle sa šljivama

recepti_bez_slike
50 dkg krumpira 15 dkg brašna 3 dkg maslaca 1 jaje 50 dkg šljiva (mogu i marelice,marmelade itd.) ulje krušne mrvice voda smeđi šećer (može i kiselo vrhnje) Priprema: Krumpir se kuha, oguli, propasira. Dok je još topao izradi se na dasci sa brašnom, maslacem, jajetom i soli u glatko tijesto koje se izvalja i reže u četvorine. U svaku četvorinu umota se šljiva, komadići marelaice a mogu i razne voćne marmelade. Knedle se kuhaju u slanoj vreloj vodi oko 5 minuta dok ne isplivaju na površinu), ocijede i posipaju preprženim mrvicama u koje smo umiješali smeđi šećer.Druga varijanta preljeva može se napraviti tako da se ugrije ulje i zatim doda kiselo vrhnje koje se neko vrijeme (3-4 min) miješa na vatri, a zatim služi kao umak knedlima tako da se knedli polijevaju ovom smjesom i uz to posipaju smeđim šećerom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.3 (+3) ‹ Knedle sa šljivama najbolji recept Lovačke okruglice ›
Jedno od mojih najdražih jela. Uz malo jaču juhu može biti i glavno jelo ili pak desert.

Sastojci: 

  • 50 dkg krumpira
  • 15 dkg brašna
  • 3 dkg maslaca
  • 1 jaje
  • 50 dkg šljiva (mogu i marelice,marmelade itd.)
  • ulje
  • krušne mrvice
  • voda
  • smeđi šećer (može i kiselo vrhnje)

Priprema:

Krumpir se kuha, oguli, propasira. Dok je još topao izradi se na dasci sa brašnom, maslacem, jajetom i soli u glatko tijesto koje se izvalja i reže u četvorine. U svaku četvorinu umota se šljiva, komadići marelaice a mogu i razne voćne marmelade. Knedle se kuhaju u slanoj vreloj vodi oko 5 minuta dok ne isplivaju na površinu), ocijede i posipaju preprženim mrvicama u koje smo umiješali smeđi šećer.Druga varijanta preljeva može se napraviti tako da se ugrije ulje i zatim doda kiselo vrhnje koje se neko vrijeme (3-4 min) miješa na vatri, a zatim služi kao umak knedlima tako da se knedli polijevaju ovom smjesom i uz to posipaju smeđim šećerom.

Prosjek: 2.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika maza's

ovo jelo moj sin obožava pa dosta često spremam knedlice. Šljive kojima punim baš i ne voli pojesti pa ni ne radim knedela svaki put od šljiva. Ponekad knedle jednostavno napunim sa pola male žličice marmelade od šljiva. Tada radim manje knedlice i isto ih zalijem prezlama i posipam sa šećerom i cimetom.