Krumpir s povrćem iz pećnice
Ideju mi je dala kolegica i od tada ga često radim.
Sastojci:
- krumpir
- tikvice
- paprika
- patlidžan
- rajčica
- kukuruz
- češnjak
- sol
- papar
Priprema:
Sve povrće izrezati na kockice oko 1 cm,češnjak narezati na sitno,posoliti,popapriti i staviti peći.
Nekad stavim u masnoću gdje se peklo meso,nekad samo u pleh s uljem i podlijem malo juhom,a nekad samo podlijem s običnom vodom.Svaka je kombinacija odlična,a može se dodati razno povrće ipak meni je bitno da krumpir malo prevladava i obavezno podlijem s vodom ili juhom.Peće se na 220°C.
Odličan prilog uz pečeno meso ili meso s gradela.








Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pokušavam dodati još ružmarin i lovor u recept,ali mi ne uspijeva.Oni su mi glavni aduti u puno jela.
Drago mi je da vam se sviđa,jednostavno,a odlično.
Evo ipak mi je uspjelo.
Jako mi se sviđa i odlična ideja kombinaije krumpira, povrća sa nekim mesom. Bogati ručak, bogati prilog.
Pravila sam danas sa uljem i juhom, a probat ću i ostale kombinacije. Uz povrće je i krumpir ukusniji. Bez pretjerivanja u raznovrsnosti a stvarno super. Moja preporuka svima, a bravo za našu Suzanu