Križevačka pita

Autor: Viška   (palac x 19206) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Tijesto  15 dag šećera  20 dag margarina  3 velike žlice slatkog ili kiselog vrhnja  30 dag brašna mekanog  3 žumanjka  1 prašak za pecivo  Nadjev 3 bjelanjka 15 dag šećera 4 velike naribane jabuke 20 dag mljevenih oraha 3 žlice ruma priprema: Na pobrašnjenoj dasci umijesite sve sastojke i podijelite na dva dijela. Prvi dio stavite na dno namaštenog lima. Najjednostavnije ga je jednolično prevući unutarnjim dijelom papira u koji je bio umotan margarin. Zatim jednolično rasporedite nadjev. Od bjelanjaka istucite snijeg i postupno dodajte šećer, rum, jabuke i orahe. Pažljivo rasporedite gornji dio tijesta, koje je vrlo mekano. Ako ga j teže razvaljati, možete ga na nadjev staviti i žlicom, a poslije kad se u pećnici ugrije razmažite ga mokrim kuharskim kistom. Pecite na 180 C. oko 35 min.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2) ‹ Fina pita od sira s orasima najbolji recept Lijena pita s jabukama ›

sastojci:

Tijesto 

  • 15 dag šećera 
  • 20 dag margarina 
  • 3 velike žlice slatkog ili kiselog vrhnja 
  • 30 dag brašna mekanog 
  • 3 žumanjka 
  • 1 prašak za pecivo 

Nadjev

  • 3 bjelanjka
  • 15 dag šećera
  • 4 velike naribane jabuke
  • 20 dag mljevenih oraha
  • 3 žlice ruma

priprema:

Na pobrašnjenoj dasci umijesite sve sastojke i podijelite na dva dijela. Prvi dio stavite na dno namaštenog lima. Najjednostavnije ga je jednolično prevući unutarnjim dijelom papira u koji je bio umotan margarin. Zatim jednolično rasporedite nadjev. Od bjelanjaka istucite snijeg i postupno dodajte šećer, rum, jabuke i orahe. Pažljivo rasporedite gornji dio tijesta, koje je vrlo mekano. Ako ga j teže razvaljati, možete ga na nadjev staviti i žlicom, a poslije kad se u pećnici ugrije razmažite ga mokrim kuharskim kistom. Pecite na 180 C. oko 35 min. 

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)