Lijena pita s jabukama

Autor: Jadranka Bilincic   (palac x 85701) |moji recepti

1
400 gr brašna 200 gr masti 170 gr šećera 1 cjelo jaje i jedan zutanjak 6 žlica mlijeka 1 žlicica sode bikarbone nadjev 1 kg kiselih jabuka 4 žlice griza cimeta po zelji 150 gr šećera za posipanje po kolacu šećer u prahu Postupak Brašno, šećer i mast, dobro iraditi rukom, pa dodati i ostale navedene sastojke, zamotati u foliju i ostaviti u hladnjak a odstoji pola sata. U međuvremenu pripremiti nadjev tako da ogulimo jabuke, izrendamo i stavimo i sa šećerom da se malo prodinstaju. Dodamo cimet po želji, pa griz i malo limuna. Izrada kora Podjelimo tjesto na dva djela, prvi dio razvaljamo i stavimo ga u pleh, zatim redamo nadjev od jabuka a onda i drugi dio razvaljamo i stavimo ga preko nadjeva. Probodemo vilicom na par mjesta tjesto i stavljamo peći na temperaturi od 200 kad je pečen posipamo šećerom u prahu. eto ga, ma topi se kad jedes ovaj kolač Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.8 (+4) ‹ Križevačka pita najbolji recept Lijena pita sa sirom i trešnjama ›
Starinska lijena pita
Recepti - 2 - slika

Sastojci za koru

  • 400 gr brašna
  • 200 gr masti
  • 170 gr šećera
  • 1 cjelo jaje i jedan zutanjak
  • 6 žlica mlijeka
  • 1 žlicica sode bikarbone

nadjev

  • 1 kg kiselih jabuka
  • 4 žlice griza
  • cimeta po zelji
  • 150 gr šećera

za posipanje po kolacu

  • šećer u prahu

Postupak

Brašno, šećer i mast, dobro iraditi rukom, pa dodati i ostale navedene sastojke, zamotati u foliju i ostaviti u hladnjak a odstoji pola sata.

U međuvremenu pripremiti nadjev tako da ogulimo jabuke, izrendamo i stavimo i sa šećerom da se malo prodinstaju. Dodamo cimet po želji, pa griz i malo limuna.

Izrada kora

Podjelimo tjesto na dva djela, prvi dio razvaljamo i stavimo ga u pleh, zatim redamo nadjev od jabuka a onda i drugi dio razvaljamo i stavimo ga preko nadjeva. Probodemo vilicom na par mjesta tjesto i stavljamo peći na temperaturi od 200

kad je pečen posipamo šećerom u prahu.

eto ga, ma topi se kad jedes ovaj kolač

Prosjek: 4.8 (+4)
Link izvora / potpis autora: jadranka
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)