Prevrnuti kolač od jabuka

Autor: Jadranka Bilincic   (palac x 91897) |moji recepti

1
5 jaja 5 žlica šećera 5 žlica mlijeka 5 žlica brašna i prašak za pecivo 5 žlica ulja jabuka koliko hoćete Priprema: U zdjelu za pećenje, izrežemo (nije bitno kako) jabuke i pospemo i sa 5 žlica sećera. Stavimo i 10 min da se zapeku, a prije toga, umutimo jaja s šećerom, mlijekom, brašnom, prašak za pecivo i ulje. Kad izvadimo jabuke, zaliti smjesom i vratiti da se peće. Kad je i biskvit pečen, izvaditi i malo ohladiti, okrenuti kolač naopako na odabranu podlogu. Po želji ako hoćete, može se napravit i puding od vanilije, u koji kad se ohladi dodamo pola margarina, ja sam stavila i sjeckane žele bombone. Puding staviti preko jabuka i ostaviti da se ohladi, da bi mogli staviti šlag. Pripremiti i šlag pa premazati preko kolača. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.6 (+7)
Jako je ukusan, a jednostavan za napravit, često ga pravim
Recepti - 1 - slika

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica mlijeka
  • 5 žlica brašna i prašak za pecivo
  • 5 žlica ulja
  • jabuka koliko hoćete

Priprema:

U zdjelu za pećenje, izrežemo (nije bitno kako) jabuke i pospemo i sa 5 žlica sećera.
Stavimo i 10 min da se zapeku, a prije toga, umutimo jaja s šećerom, mlijekom, brašnom, prašak za pecivo i ulje.
Kad izvadimo jabuke, zaliti smjesom i vratiti da se peće. Kad je i biskvit pečen, izvaditi i malo ohladiti, okrenuti kolač naopako na odabranu podlogu.

Po želji ako hoćete, može se napravit i puding od vanilije, u koji kad se ohladi dodamo pola margarina, ja sam stavila i sjeckane žele bombone. Puding staviti preko jabuka i ostaviti da se ohladi, da bi mogli staviti šlag. Pripremiti i šlag pa premazati preko kolača.

Prosjek: 3.6 (+7)
Link izvora / potpis autora: jadranka
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)