Metražni kolač

Autor: Jadranka Bilincic   (palac x 98071) |moji recepti

0
4 jaja 26dkg šećera  (260 gr) 8 zlica vode (vruće) 10 zlica ulja 26 dkg brašna 1 prašak za pecivo 2 žlice kakaa Sastojci za kremu: 4 dcl mlijeka 3 žlice šećera 2 pudinga od vanilije 25 dkg maslaca (250 gr) 15 dkg šećera u prahu 1 zlica ruma Sastojci za glazuru 10 dkg maslaca ili margarina 3 žlice šećera 200 gr čokolade u prahu 2 žlice mlijeka 2 žlice vode Postupak: Od navedeni sastojaka umutimo za biskvit i prepolovimo smjesu, u jednu polovinu smjese dodamo kakao. Pečemo u manjim četvrtastim kalupima oko 20 min,  to se vidi kad probodete čačkalicom, samo da se kore ne prepeku, jer bude kolač suh.  Kad se ispeće narežemo na jednake ploške, ostavimo na stranu dok se napravi puding. U mlijeko kad zavri istresti dva pudinga koji smo s malo mlijeka izmutili, mješati dok se ne zgusne, kad se puding ohladi dodati izmučen margarin s 150 gr šećera u prahu i 1 žlicom ruma. Redati već narezane ploške, znaći jedna crna pa namazati kremu pa prislonuti žuti biskvit, pa kremu i tako sve dok se ne potroše sastojci. Gledat da ostane malo kreme da se može premazati i preko rolata.. Margarin, šećer i vodu istopiti na pari, dodati čokoladu u prahu i preliti preko kolača. Kad ga budete rezali samo ga treba rezati ukoso.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+8)
Moj kolač na metre
Recepti - 4 - slika

Sastojci za biskvit:

  • 4 jaja
  • 26dkg šećera  (260 gr)
  • 8 zlica vode (vruće)
  • 10 zlica ulja
  • 26 dkg brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice kakaa

Sastojci za kremu:

  • 4 dcl mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • 2 pudinga od vanilije
  • 25 dkg maslaca (250 gr)
  • 15 dkg šećera u prahu
  • 1 zlica ruma

Sastojci za glazuru

  • 10 dkg maslaca ili margarina
  • 3 žlice šećera
  • 200 gr čokolade u prahu
  • 2 žlice mlijeka
  • 2 žlice vode

Postupak:

  1. Od navedeni sastojaka umutimo za biskvit i prepolovimo smjesu, u jednu polovinu smjese dodamo kakao. Pečemo u manjim četvrtastim kalupima oko 20 min,  to se vidi kad probodete čačkalicom, samo da se kore ne prepeku, jer bude kolač suh. 
  2. Kad se ispeće narežemo na jednake ploške, ostavimo na stranu dok se napravi puding.
  3. U mlijeko kad zavri istresti dva pudinga koji smo s malo mlijeka izmutili, mješati dok se ne zgusne, kad se puding ohladi dodati izmučen margarin s 150 gr šećera u prahu i 1 žlicom ruma.
  4. Redati već narezane ploške, znaći jedna crna pa namazati kremu pa prislonuti žuti biskvit, pa kremu i tako sve dok se ne potroše sastojci.
  5. Gledat da ostane malo kreme da se može premazati i preko rolata..
  6. Margarin, šećer i vodu istopiti na pari, dodati čokoladu u prahu i preliti preko kolača.
  7. Kad ga budete rezali samo ga treba rezati ukoso.

 

Prosjek: 4.3 (+8)
Link izvora / potpis autora: jadranka
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Banijka's

Jadranka hvala za recept,isproban,gosti su se odusevili mekocom biskvita,nije presladak,ma sta reci nego super kolac,jos jednom hvala nasoj domacici Jadranki :-)

2
Slika korisnika l bijelic's

dobar res moja sestra kosara to napravi res super

3
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

kolač je ukusan, a još kad mi se malo koso rezao šare bi bile još zanimljivije.

4
Slika korisnika Jadranka Bilincic's

pa on se i mora koso rezati ja mislim da sam cak i napisala to u receptu.poz.od jadre

5
Slika korisnika Jadranka Bilincic's

to je jedan od najljepsi kolaca.a tako se lako pravi a i dosta ga izadje.probajte necete se pokajati.nista jednostavnije,a ovaj kolac inace se pravi za sve prigode bio to rodjendan ili neko drugo slavlje nije bitno.

6
Slika korisnika lepotica's

lepo izgleda moracu probati kakav je i ukusom

7
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

cini mi se da je divan kolac sad bi ga odmah probala:))))))))))))