Fina pita od sira s orasima

recepti_bez_slike
25 dag glatkog brašna+ 1 pecilni prašak 17 dag margarina 10 dag šećera+1 vanil šećer 4 žutanjka suhi nadjev 10-15 dag oraha sa 2 žlice šećera nadjev od sira 1/2 kg svježeg sira 2 žlice griza 10 dag šećera +1 vanilin šećer 4 bjelanjka   Brašno pomiješano sa praškom za pecivo sipaj na radnu površinu.Napravi malu udubinu u sredini i u nju stavi žutanjke,šećer,vanil šećer i margarin (lakše je mjesiti ako je margarin na sobnoj temperaturi i narezan na listiće).Zamijesi glatko tijesto i ostavi ga malo počivati(oko 30 min.). Za to vrijeme dok tijesto "odmara" orahe pomiješaj suho sa šećerom.Bjelanjke istuci u čvrst snijeg,dodaj sir,griz i šećer i sve lagano promiješaj.Tijesto još jednom premijesi,podijeli u 2 dijela i svaki dio izvaljaj na veličinu pleha u kojem ćeš peći.Stavi prvi dio tijesta u namašćen i pobrašnjen pleh,posipaj po njemu suhi nadjev od oraha,zatim lagano stavi nadjev od sira i poklopi gore drugim djelom tijesta.Tijesto malo ispikaj vilicom i stavi peći na oko 180 stupnjeva dok ne vidiš da je kolač dobio lagano smeđu boju(oko 30-40 min).Vrući kolač prekrij krpom i kad se ohladi posipaj šećerom u prahu(po želji). DOBAR TEK!   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2) ‹ Engleska pita od jabuka najbolji recept Križevačka pita ›
recept moje bake,mekana i sočna pita od sira sa prhkim tjestom:)
Fina pita od sira s orasima

Sastojci za tijesto:

  • 25 dag glatkog brašna+ 1 pecilni prašak
  • 17 dag margarina
  • 10 dag šećera+1 vanil šećer
  • 4 žutanjka

suhi nadjev

  • 10-15 dag oraha sa 2 žlice šećera

nadjev od sira

  • 1/2 kg svježeg sira
  • 2 žlice griza
  • 10 dag šećera +1 vanilin šećer
  • 4 bjelanjka

 

Brašno pomiješano sa praškom za pecivo sipaj na radnu površinu.Napravi malu udubinu u sredini i u nju stavi žutanjke,šećer,vanil šećer i margarin (lakše je mjesiti ako je margarin na sobnoj temperaturi i narezan na listiće).Zamijesi glatko tijesto i ostavi ga malo počivati(oko 30 min.).

Za to vrijeme dok tijesto "odmara" orahe pomiješaj suho sa šećerom.Bjelanjke istuci u čvrst snijeg,dodaj sir,griz i šećer i sve lagano promiješaj.Tijesto još jednom premijesi,podijeli u 2 dijela i svaki dio izvaljaj na veličinu pleha u kojem ćeš peći.Stavi prvi dio tijesta u namašćen i pobrašnjen pleh,posipaj po njemu suhi nadjev od oraha,zatim lagano stavi nadjev od sira i poklopi gore drugim djelom tijesta.Tijesto malo ispikaj vilicom i stavi peći na oko 180 stupnjeva dok ne vidiš da je kolač dobio lagano smeđu boju(oko 30-40 min).Vrući kolač prekrij krpom i kad se ohladi posipaj šećerom u prahu(po želji).

DOBAR TEK!
 

Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika nikola gordana's

Ova pita je izvanredna,pravila sam je nekoliko puta,samo ja po orasima poskropim sa sokomn od limuna......