Kompoti od svježeg voća

Autor: nera.recepti   (palac x 5570) |moji recepti

0
recepti_bez_slike

Sastojci:

Kompot od jabuka 

  • 3/4 kg jabuka 
  • 1/2 l vode 
  • 6- 10 dag šećera 
  • 2 žlice vina ili korica od pol limuna 
  • sok od limuna

Jabuke se ogule, izrežu na komadiće i izvade sjemenke. Voda, vino i šećer se kuhaju s koricom od limuna, a kasnije se dodaju jabuke. Kuha se oko 15 minuta. Gulimo li mnogo jabuka, onda treba oguljene i očišćene jabuke stavljati u vodu kojoj smo dodali malo octa ili limunove kiseline da ne pocrne.

Prosjek: 4 (+488)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Džem od jabuka - PROČITAJTE Knedle od jabuka u želeu od vina - PROČITAJTE Namaz od jabuka i cimeta - PROČITAJTE Švedski kolač - PROČITAJTE Žele od jagoda i jabuka sa mirisom ruzmarina - PROČITAJTE